Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Figeľovho brata obžalovali z miliónového megapodvodu: Minister o tom vraj nevie!

Brat má svoj život, tvrdí Ján Figeľ
Brat má svoj život, tvrdí Ján Figeľ

BRATISLAVA/PREŠOV - Brat šéfa KDH Anton Figeľ je v poriadnych problémoch. Podľa vyšetrovateľov sa totiž podieľal na podvode, pri ktorom obral desiatky ľudí o celoživotné úspory. Prokurátor ho už obžaloval a hrozí mu dlhoročný trest. Minister vraj o obžalobe brata ani nevie.

"Prokurátor Okresnej prokuratúry v Prešove dňa 20. 7. 2011 podal obžalobu na obvinených Vladimíra V. a Ing. Antona F. pre spolupáchateľstvo obzvlášť závažného zločinu podvodu," uviedol pre Topky hovorca prešovskej prokuratúry Marián Spišák.

Figeľa aj jeho spoločníka, českého podnikateľa Vaclaviaka, stíhajú na slobode. Podľa vyšetrovacieho spisu vylákal Anton počas rokov 1998 až 2006 od 24 ľudí až 60 miliónov vtedajších korún (1,99 milióna eur). Väčšiu časť z nich, 1,36 milióna eur, mal politikov brat zaslať Vaclaviakovi na český účet. Zvyšok si mal nechať Figeľ.

Podľa vyšetrovateľov svoje obete presviedčal tým, že peniaze použije na odblokovanie účtu spoločnosti Aluweld, vedeného v cyperskej banke. Údajne im ukazoval falošné dokumenty a sľuboval vysoké úroky. Ľudia však už svoje peniaze nedostali. Ak Antonovi Figeľovi dokážu vinu, môže sa dostať za mreže až na 12 rokov.

"Verím, že súd ma očistí," vyhlásil Anton ešte v októbri 2010. Obvinenia sú podľa neho nepravdivé, nikdy neoperoval s falošnými dokumentmi a cíti sa byt obeťou. Celá kauza je podľa neho útokom na jeho známeho súrodenca.

Minister o obžalobe vraj ani nevie. "Nemám informácie o tom. O vine či nevine s konečnou platnosťou rozhoduje súd. Každý nesie v živote osobnu zodpovednosť za svoje konanie," reagoval minister Figeľ.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu