Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Matovič: Kamarátov vyhadzovali z práce, nezastal som sa ich

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Nezávislý poslanec Národnej rady SR Igor Matovič je principiálne presvedčený o tom, že funkcie vo verejnej správe by mali byť obsadzované na základe odbornosti a nie podľa toho, aké má kto známosti. Z tohto dôvodu sa nezastal dokonca ani vlastných kamarátov, ktorým hrozila strata pracovného miesta.

"Mal som požiadavky od X svojich kamarátov a známych, ktorí napríklad boli aj vyhodení zo svojich miest na úradoch, na ktorých doteraz robili, aby som sa ich zastal. Nezastal som sa ani v jednom jedinom prípade," vyhlásil Matovič.

"Som zlý kamoš. Niektorí odo mňa chceli, aby som zvrátil rozhodnutie, ktoré urobil minister alebo nejaký ich nadriadený. Ale ja som to bral tak, že do toho sa netreba starať," povedal poslanec. Jeho priatelia sa podľa jeho slov stali obeťami reorganizácie, pri ktorej boli zrušené niektoré pracovné miesta. "Nie som ani za to, aby sme ľudí nominovali po tejto linke, ale ani aby sme niekomu zachraňovali prdel tým, že sa budeme prihovárať, aby ho nevyhodili," zdôraznil Matovič.

Zopakoval, že Obyčajní ľudia chcú naďalej bojovať aj proti politickým nomináciám do orgánov verejnej správy a v septembri chcú na svojej internetovej stránke zverejniť všetky mená politických nominantov, ktoré poznajú.

Matovič zároveň odmietol, že by pri výbere kandidátov Obyčajných ľudí na kandidačnú listinu SaS postupoval on sám podobne ako strany pri nomináciách na základe známostí. "Keď som dal svojich dvoch ľudí, ktorých som poznal a tretieho človeka, ktorého som v podstate nepoznal, na kandidátku, dal som iba možnosť, aby kandidovali, aby ich zvolili ľudia," zdôraznil.

"Je dramatický rozdiel, ak som dal možnosť ľuďom rozhodnúť, či môj výber je, alebo nie je správny a prekrúžkovať nás z posledných miest kandidátky do parlamentu, ako keď politická strana povie: tuto táto moja frajerka pôjde do dozornej rady," vyhlásil.

Na kandidátku SaS za Obyčajných ľudí Matovič nominoval svojho bratranca Jozefa Viskupiča, vedúcu redakcie vo svojich regionálnych novinách Eriku Jurinovú a Martina Fecka, s ktorým sa kontaktoval približne pol roka pred voľbami a ktorý mu pomáhal v kampani.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu