Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Štát sa musí postarať o bezpečný návrat všetkých Slovákov z Izraela, vyzýva strana Hlas-SD

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Strana Hlas-SD vyzvala prezidentku Zuzanu Čaputovú a premiéra Ľudovíta Ódora, aby konali v záujme bezpečnosti slovenských občanov. Štát sa podľa strany musí postarať o bezpečný návrat všetkých Slovákov z Izraela.

archívne video 

Situácia v izraelskom Tel Aviv sa vyostruje: Video zachytáva trosky po útoku raketami (Zdroj: Diana Atzmon Weinberg)

"Situáciu nerieši jeden neskorý repatriačný let naplánovaný na stredu pre 90 ľudí. Štát musí zabezpečiť bezpečný návrat pre všetkých občanov. Zároveň musí byť zriadená 24 hodín denne telefonická linka a online poradenstvo na ministerstve zahraničných vecí a tieto informácie musia byť zverejnené vo verejnoprávnych médiách," skonštatoval generálny manažér Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok. Hlas-SD pripomenul, že Slováci, ktorí uviazli v Izraeli po masívnych teroristických útokoch, sa pre zrušené lety nevedia dostať bezpečne na Slovensko.

Stav skonštatoval aj bývalý minister vnútra

Poslanec parlamentu a exminister vnútra Roman Mikulec na sociálnej sieti skonštatoval, že vládny špeciál, ktorý bude vyslaný pre Slovákov, má kapacitu 89 miest, no v Izraeli je viac ako 300 občanov SR čakajúcich na repatriáciu.

 

V Izraeli je viac ako 300 občanov SR čakajúcich na repatriáciu. Zajtra ma letieť vládny špeciál, ktorý ma kapacitu 89 miest.✈️ Čo bude s ostatnými?

Posted by Roman Mikulec on Monday, October 9, 2023

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí už oznámilo, že Slovensko v stredu (11. 10.) vyšle vládny letecký špeciál na repatriáciu Slovákov z izraelského Tel Avivu. Dohodli sa na tom ministerstvo vnútra a rezort diplomacie. Prioritu budú mať zraniteľné osoby. Vládny špeciál Airbus A319 OM-BYK s kapacitou 89 miest poletí z Bratislavy v skorých ranných hodinách.

Viac o téme: SlovenskoIzraelNávratHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu