Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rozčúlený kráľ Karol III.: Služobníctvo postavil DO POZORU... Teraz je TERČOM POSMECHU!

Kráľ Karol III. je teraz terčom posmechu na internete. Zobraziť galériu (3)
Kráľ Karol III. je teraz terčom posmechu na internete. (Zdroj: Twitter)

LONDÝN - Po smrti kráľovnej Alžbety II. (†96) sa novým britským panovníkom stal jej syn princ Charles (73). V sobotu bol nástupníckou radou oficiálne prehlásený za kráľa Karola III. No a práve počas tejto ceremónie vznikli videá, ktoré sa teraz šíria internetom. Stali sa terčom posmechu!

V sobotu nástupnícka rada oficiálne oznámila smrť kráľovnej Alžbety II. a vyhlásila jej najstaršieho syna Karola III. za britského kráľa. „Zverejňujeme a prehlasujeme, že princ Charles Philip Arthur George sa teraz, úmrtím našej panovníčky, na ktorú šťastne spomíname, stal naším jediným právoplatným lénnym pánom Karolom III., z milosti Božej, Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska a jeho ďalších krajín a území,“ vyhlásila rada.

Práve v tomto momente vznikli zábery, ktoré sa teraz šíria internetom a verejnosť si z nich robí posmech. Nového britského kráľa totiž kamery zachytili práve vo chvíli, keď sa rozčuloval nad preplneným stolom. Pri ňom mali prebehnúť všetky oficiality s podpisom, no novému britskému panovníkovi sa zdalo, že nemá dostatok miesta. Začal preto mávať rukami, aby personál upratal stôl a pripravil ho k podpisu.

Táto scénka bola zjavne nepríjemná aj kráľovnej manželke Camille, ktorá začala pretáčať očami. Video sa teraz sociálnymi sieťami šíri aj s popisom: „Sluha mi musí upratať stôl. Nemôžete očakávať, že pohnem vecami.“ A hneď po ňom sa na internete objavilo ďalšie, kde už nový kráľ sedí, ale stále nie je schopný podpísať dokumenty, lebo mu na stole zavadzia púzdro na perá. Otočí sa preto opäť k personálu a naznačuje, aby ho dali preč. 

Zo záberov sa teraz verejnosť vysmieva. „Buďme fér, vyzerá to náročne,“ píše ironicky jeden z komentujúcich. „Skutočne hodnotná inštitúcia, naša monarchia,“ pridal sa ďalší. Iní si zas všimli výraz kráľovej manželky Camilly. „Camilla naozaj vyzerá, že sa cíti nepríjemne. Nevie, kam sa pozerať. Predpokladám, že je zvyknutá na také správanie,“ objavil sa názor. „Tiež som si všimla. Jej výraz hovorí za všetko.“

Viac o téme: Kráľ Karol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu