Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

S milovanou babičkou sa rozlúčiť nestihol: Princ Harry prišiel k smrteľnej posteli kráľovnej Alžbety II. (†96) neskoro!

Princ Harry sa s babičkou rozlúčiť nestihol. Zobraziť galériu (5)
Princ Harry sa s babičkou rozlúčiť nestihol. (Zdroj: profimedia.sk, SITA)

LONDÝN - Na topkách sme vás už počas dňa informovali, že kroky všetkých detí kráľovnej Alžbety II. i jej vnukov Williama a Harryho smerovali do zámku Balmoral v Škótsku, kde bola panovníčka v opatere lekárov. Kráľovská rodina k večeru oznámila svetu, že Alžbeta II. zomrela. Či sa s ňou milovaná rodina stihla rozlúčiť, nevedno. Isté ale je, že "čierna ovca rodiny" - princ Harry ju už živú nestihol vidieť.

Oči mnohých sa dnes upierali na zámok v Škótsku, kde kráľovná Alžbeta II. prežívala svoje posledné hodiny. Už prvotné správy o tom, že odložila pracovné aktivity, neveštili nič dobré. Keď sa v médiách objavili správy, že sa k nej začala schádzať jej najbližšia rodina, verejnosť sa bála toho najhoršieho. 

Pravdedpodobne medzi prvými za kráľovnou prišli jej najstarší syn a dedič trónu - Charles s manželkou Camillou, i dcéra - princezná Anna, ktorá sa podobne ako oni nachádzala v Škótsku. Ako prezrádzajú paparazzi zábery, princovia Andrew, Edward s manželkou Sophie a princ William prišli na zámok spoločným autom. Tým sa tam spoločne presunuli z letiska Aberdeen na severovýchode Škótska. 

S milovanou babičkou sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)
S milovanou babičkou sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Za kráľovou sa ponáhľal aj princ Harry, ktorý sa spoločne s manželkou Meghan nachádzal v týchto dňoch v Európe. Zúčastnili sa tu vybraných charitatívnych podujatí. Na jednom takom mali vystúpiť aj dnes večer v Londýne, ale vzhľadom na okolnosti Harry zmenil svoje plány.

Ako informujú britské médiá, Harry pristál na letisku v Abedeene až po tom, čo sa verejnosť dozvedela správu o kráľovninej smrti. Buckinghamský palác vydal stanovisko o 18:30. O pol hodiny neskôr sa bulvárnym fotografom podarilo nafotiť Harryho v aute, ktoré ho odviezlo na zámok. Tam prišiel krátko pred ôsmou hodinou večer.

S milovanou babičkou sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu