Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na smrť kráľovnej reagoval aj minister Korčok: Odišla osobnosť reprezentujúca demokratické hodnoty i službu vlasti

Kráľovná Alžbeta II.
Kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: SITA/Toby Melville/Pool via AP)

BRATISLAVA - Odišla osobnosť, ktorá nezmazateľným spôsobom reprezentovala demokratické hodnoty, identitu Spojeného kráľovstva a službu vlasti. V reakcii na úmrtie britskej kráľovnej Alžbety II. to na sociálnej sieti vyhlásil minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS).

"Telefonoval som s britským veľvyslancom na Slovensku Nigelom Bakerom, ktorému som vyjadril úprimnú sústrasť v súvislosti s úmrtím Jej veličenstva Kráľovnej Alžbety II.," doplnil Korčok.

Úprimnú sústrasť obyvateľom a kráľovskej rodine vyjadril aj veľvyslanec Slovenska v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska Róbert Ondrejcsák. Alžbeta II. bola podľa neho stelesnením jednoty britského národa, symbolom, ale aj veľmi dôležitou osobnosťou, ktorá reálne formovala históriu. "Zažila všetky dôležité míľniky 20. storočia, aktívne sa podieľala na porážke nacizmu," pripomenul na sociálnej sieti.

 

Pred niekoľkými minútami nás navždy opustila kráľovná Alžbeta II. Bola stelesnením jednoty britského národa, symbolom,...

Posted by Róbert Ondrejcsák on Thursday, September 8, 2022

Kráľovná Alžbeta II. zomrela vo štvrtok popoludní vo veku 96 rokov vo svojom škótskom sídle Balmoral. Novým monarchom Spojeného kráľovstva sa stal v momente Alžbetinho úmrtia jej najstarší syn Charles, ktorý prijal kráľovské meno Karol III.

Viac o téme: úmrtieKráľovnáAlžbeta II.Ivan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu