Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Sústrasť kráľovskej rodine vyjadril aj Putin! Alžbeta II. sa podľa neho tešila láske a úcte svojich poddaných a autorite vo svete

Zosnulá kráľovná Alžbeta II. Zobraziť galériu (2)
Zosnulá kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril sústrasť britskému kráľovi Karolovi III. v súvislosti s úmrtím jeho matky kráľovnej Alžbety II. Podľa agentúry AFP o tom vo štvrtok informovala tlačová služba Kremľa.

"Najdôležitejšie udalosti v nedávnej histórii Spojeného kráľovstva sú neoddeliteľne spojené s menom Jej Veličenstva. Alžbeta II. sa dlhé desaťročia právom tešila láske a úcte svojich poddaných, ako aj autorite na svetovej scéne," uvádza sa podľa Kremľa v sústrastnom telegrame.

Ruský prezident Vladimir Putin
Zobraziť galériu (2)
Ruský prezident Vladimir Putin  (Zdroj: TASR/AP/Sputnik, Kremlin/Mikhail Klimentyev)

Alžbeta II. zomrela vo štvrtok na zámku Balmoral v Škótsku vo veku 96 rokov. Jej telesné pozostatky budú zo zámku prevezené najskôr do edinburskej katedrály a následne do Buckinghamského paláca v Londýne. O päť dní neskôr ich odtiaľ prevezú do Westminster Hall.

Kráľovnin pohreb sa podľa britských médií uskutoční vo Westminsterskom opátstve desať dní po jej smrti. Skon Alžbety II. znamená, že jej najstarší syn, korunný princ Charles, sa vo veku 73 rokov automaticky stáva novým kráľom.

Viac o téme: úmrtieKráľovnáRuskoAlžbeta II.Vladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu