Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Dobrá správa pre rodičov: Od budúceho roka sa zvýši TENTO príspevok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Od budúceho roka by sa mal zvýšiť rodičovský príspevok až o deväť eur. Najväčší nárast by mali zaznamenať rodičia, ktorí poberali materskú dovolenku. Vyplýva to z návrhu opatrenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR o úprave životného minima, ktoré zverejnil portál právnych predpisov slov-lex.

Od júla 2024 sa zmení suma životného minima, ktorá má vplyv na desiatky dávok. Medzi nimi je aj rodičovský príspevok, ktorý by sa mal zvýšiť od januára 2025. Najväčší nárast by mali zaznamenať rodičia, ktorí doteraz poberali materskú. Mesačne by tak mali dostať 482,30 eura, čo je nárast o deväť eur. O 6,60 eura si prilepšia aj rodičia, ktorí nepoberali materskú, a to na 351,80 eura.

MPSVR priblížilo, že od júla 2024 sa zvýši životné minimum o viac než päť eur na 273,99 eura mesačne. Okrem rodičovského príspevku sú na výšku životného minima naviazané napríklad nezdaniteľná časť základu dane, minimálne zdravotné odvody zamestnanca alebo maximálna odmena, ktorú si môže zarobiť uchádzač o zamestnanie.

Viac o téme: DieťaRodičZvýšenieRodičovský príspevok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu