Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nezamestnaní ľudia budú v rámci programu ESF umiestnení do zamestnaní, informuje Erik Tomáš

Erik Tomáš Zobraziť galériu (2)
Erik Tomáš (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR predstaví o pár dní program z Európskeho sociálneho fondu (ESF) v objeme 300 miliónov eur. Cieľom je umiestniť nezamestnaných ľudí do zamestnaní. Uviedol to v stredu šéf rezortu Erik Tomáš (Hlas-SD) na tlačovej konferencii po výjazdovom rokovaní vlády v Michalovciach.

archívne video

Projekt na aktiváciu dlhodobo nezamestnaných spustíme od 1. apríla, tvrdí Erik Tomáš (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Pôjde o umiestňovanie týchto ľudí do zamestnaní. Teda budú mať reálne zamestnanie, aj keď budú stále v evidencii pre nezamestnaných. Potom sa zamestnávateľ rozhodne, či týchto ľudí prijme alebo nie," objasnil Tomáš.

Nezamestnaní ľudia budú v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Rezort podľa neho vyčlenil na spomínané aktivity časť prostriedkov zo svojej kapitoly, čím reagoval na požiadavky ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richarda Rašiho (Hlas-SD) a splnomocnenca vlády pre rómske komunity Alexandra Daška.

Tomáš taktiež avizoval prípravu novely zákona týkajúcej sa humanitárnej pomoci. Cieľom je zvýšiť limity pre fyzické osoby, teda domácnosti. "Chceme to stihnúť v takom krátkom čase, aby sme takýto zákon predložili už na aprílovej schôdzi alebo prípadne prilepili k nejakému zákonu a okamžite v apríli schválili," uzavrel.

Viac o téme: ZamestnanieNezamestnanosťErik TomášProjekt ESF
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu