Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nečakané gesto od Alžbety II.: Dala zverejniť obľúbené SÚKROMNÉ FOTO s princom Philipom (†99)!

Nečakané gesto od kráľovnej Alžbety II. Zobraziť galériu (4)
Nečakané gesto od kráľovnej Alžbety II. (Zdroj: TASR)

LONDÝN - Pred sobotňajším pohrebom princa Philipa zverejnila britská kráľovná Alžbeta II. záber zo svojho súkromného fotoalbumu. Panovníčka sa zároveň poďakovala za početné prejavy sústrasti k úmrtiu jej manžela, ktoré prišli z celého sveta, uviedla nemecká spravodajská televízia N-tv.

"Kráľovná by sa rada podelila o tento záber zo súkromia, ktorý ju zachytáva s vojvodom z Edinburghu na vrchole hory Coyles of Muick v Škótsku v roku 2003," uvádza sa v komentári k snímke zverejnenej na oficiálnom konte kráľovskej rodiny na Instagrame. Na zábere je vidieť usmievajúceho sa princa Philipa sediaceho v tráve. Kráľovná sedí vedľa neho a takisto sa usmieva.

Životný príbeh princa Philipa (†99) (Zdroj: Martin Bublavý)

Galéria: Princ Philip zomrel 9. apríla 2021 vo veku 99 rokov.


Kráľovná a kráľovská rodina sa tiež poďakovali za prejavy sústrasti, ktoré dostali z celého sveta. Ako píšu, dojala ich skutočnosť, že toľko ľudí s nimi zdieľalo svoje pekné spomienky na vojvodu z Edinburghu, aby si pripomenuli jeho život.

Na počesť princa Philipa zverejnila kráľovská rodina na Twitteri báseň, ktorej autorom je Simon Armitage, nositeľ čestného titulu Poet Laureate z roku 2019. K básni je pripojená aj koláž fotografií zo života princa.

Viac o téme: PohrebKráľovná Alžbeta II.Princ Philip
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu