Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Exposlancovi Jánošovi prihorieva: Pribudlo ďalšie obvinenie

Vladimír Jánoš
Vladimír Jánoš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Obvinenie bývalého poslanca NR SR Vladimíra Jánoša (Smer-SD) zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby bude rozšírené. Uviedla to dnes krajská prokurátorka (KP) v Trenčíne Viera Kováčiková.

Podľa šéfky KP v Trenčíne zaslala dozorujúca prokurátorka Okresnej prokuratúry v Prievidzi vyšetrovateľovi pokyn. „V tejto veci sa bude rozširovať trestné stíhanie o ďalší skutok,“ vysvetlila.

Exposlanec by tak mal byť stíhaný i za skutok, ktorého sa dopustil voči manželke v období od 28. júna 2014 do podania trestného oznámenia poškodenou 4. marca tohto roku, čo je približne osem mesiacov. Súčasné obvinenie sa týka skoršieho obdobia. „Pribudne ďalší čiastkový útok,“ priblížila Kováčiková.

Krajský súd v Trenčíne nevyhovel 12. marca sťažnosti okresnej prokurátorky proti nevzatiu exposlanca parlamentu do väzby. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vzápätí vyhlásil, že s verdiktom súdu nesúhlasí a podá podnet na podanie mimoriadneho dovolania ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi (nom. Smeru-SD).

Šéfka trenčianskej prokuratúry dnes informovala, že podnet majú pripravený. Dosiaľ však podľa jej slov Krajský súd v Trenčíne nevypracoval uznesenie o zamietnutí sťažnosti. Malo by sa tak stať v pondelok 23. marca.

„Máme pripravený podnet na dovolanie pre ministra spravodlivosti, nakoľko sa nestotožňujeme s postupom okresného ani krajského súdu a sme jednoznačne presvedčení, že dôvody väzby tak, ako boli spracované v návrhu na podanie obžaloby, sú dané,“ uviedla Viera Kováčiková.

Bývalý poslanec NR SR a podpredseda ľudskoprávneho výboru Vladimír Jánoš sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní. Trestnému stíhaniu bude čeliť na slobode. Po štyroch dňoch v policajnej cele ho prepustili v utorok 10. marca. Rozhodla o tom sudkyňa Okresného súdu v Prievidzi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu