Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Exposlanec aj s bratom opäť pred súdom: Budú pykať za surovú bitku primátora?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com,)

TRNAVA – Incidentom exposlanca Národnej rady SR Zoltána H. a jeho brata Petra H., ktorí podľa obžaloby koncom roku 2011 zbili podnikateľa a terajšieho primátora Galanty Petra Pašku, sa bude opäť zaoberať Okresný súd v Galante. Ten oboch bratov spod obžaloby minulý rok oslobodil, Krajský súd v Trnave dnes oslobodzujúci rozsudok zrušil a vrátil prvostupňovému súdu na opakované prerokovanie a rozhodnutie.

Bratia Zoltán a Peter H. podľa obžaloby napadli Petra Pašku na vianočnom večierku podnikateľov v Galante. Poškodený utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali práceneschopnosť a ďalšie obmedzenia v trvaní 21 dní. Vtedajší poslanec Zoltán H. bol obžalovaný z výtržníctva, jeho brat Peter z výtržníctva a ublíženia na zdraví. Galantský okresný súd ich spod obžaloby Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici oslobodil, pretože "nebolo dokázané, že skutok, pre ktorý boli obžalovaní stíhaní, sa stal“. Výpovede svedkov sa rôznili, jednoznačné dôkazy o bitke chýbali a tak sa súd riadil zásadou, podľa ktorej v prípade pochybností rozhoduje v prospech obvinených. 

Zoltán H. aj Peter Paška boli v roku 2010 súpermi v komunálnych voľbách, obaja sa uchádzali o kreslo primátora Galanty. Paška skončil na druhom mieste, Zoltán H. na treťom. Konkurujú si aj v podnikaní, obaja vlastnia personálne agentúry. Pašku si obyvatelia Galanty zvolili za primátora v komunálnych voľbách koncom minulého roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu