Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Detaily 10-ročného pekla manželky smeráka Jánoša: Pištoľ k hlave a nikto jej nepomohol!

Vladimír Jánoš (v strede) Zobraziť galériu (2)
Vladimír Jánoš (v strede) (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Kauza okolo exposlanca Vladimíra Jánoša sa poriadne dramatizuje. Smerák sa mal manželke vyhrážať už od roku 2005! Už vtedy na neho manželka podala trestné oznámenie z dôvodu týrania. Následne ho stiahla, pretože na ňu Jánoš vyvíjal nátlak. Podľa Sulíka mal Jánoš svojej žene držať pištoľ pri hlave. V celej kauze navyše obvinili ďalších dvoch ľudí, ktorí mu mali kryť chrbát. Exposlancovi sudkyňa určila kauciu 20 tisíc eur, ktorú keď Jánoš zloží a sudkyňa rozhodne o jeho nevzatí do väzby, môžu ho stíhať na slobode.

Kauza Vladimíra Jánoša pokračuje a naberá na obrátkach. Bývalého poslanca národnej rady za Smer obvinili zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby a teraz čaká na záverečný ortieľ. Problémy so ženou pritom mali už od roku 2005, kedy sa jej mal vyhrážať. V prípade navyše obvinili ďalších dvoch ľudí, ktorí mu mali kryť chrbát.

Kaucia 20 tisíc eur

Jánoš sa v piatok vo večerných hodinách dobrovoľne dostavil na predvolanie na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prievidzi k vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície. Exposlanca priviezla polícia pred súd včera o pol piatej poobede, sudkyňa ho vypočúvala štyri a pol hodiny. "Bojujeme ďalej za pravdu," povedal mediám exposlanec po výsluchu, keď nastupoval do policajného auta.

Sudkyňa mu následne určila kauciu. "Obvinený bol po výsluchu umiestnený do policajnej cely s tým, že sudkyňa určila kauciu vo výške 20.000 eur. Kaucia zatiaľ zložená nebola," spresnil hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus.

Problémy s manželkou už od roku 2005

Už pred desiatimi rokmi mali Jánošovci problém. Manželka sa na neho podľa Televízie Joj sťažovala už vtedy a vyvrcholilo to trestným podaním na súde v Prievidzi. Trestné oznámenie podala, pretože sa jej mal manžel vyhrážať, že ju zabije. To však mala Jánošova žena na druhý deň doplniť, na základe čoho vyšetrovateľ usúdil, že nebol dôvod na trestné stíhanie. Prípad tak išiel do stratena a polícia nekonala.

Jánošovi mali kryť chrbát

V súvislosti s prípadom exposlanca Vladimíra Jánoša obvinila polícia v Prievidzi ďalších dvoch ľudí pre marenie spravodlivosti. Podľa neoficiálnych informácii právnik a lekár údajne zariadili falošné potvrdenie o tom, že Jánoš nie je schopný vypovedať pred políciou.

"V piatok vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva policajného zboru z Prievidze vzniesol obvinenie zo zločinu marenia spravodlivosti 57-ročnému JUDr. Jozefovi N. z Prievidze a voči 71- ročnému MUDr. Vladimírovi M. z Prievidze. Obvinenie súvisí s trestným stíhaním, ktoré je vedené voči Vladimírovi Jánošovi Obvinenie sa týka lekárskeho potvrdenia, ktoré sa ukázalo, že je nepravdivé,” uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Alena Antalová.

Pištoľ pri hlave manželky

Richard Sulík upozornil, že Jánoš držal manželke pištoľ pri hlave. "Najviac tam hulákal jeden týpek a jeden z mojich podpredsedov mi vraví: "všimni si toho smrada, čo tak huláka, volá sa Jánoš a držal svojej žene pištoľ pri hlave. Už to riešila aj polícia, ale jemu sa to podarilo na poslednú chvíľu ututlať," napísal Sulík.

Preto sa ho Sulík ihneď nato spýtal, či je to pravda. Jánoš sa mal zaraziť a bez slova odísť. "Nato som začal Jánošovi spiklenecky mávať, aby podišiel ku mne. Jánoš nesmelo prišiel a pýtam sa ho: "pán Janoš, je to pravda, že ste vašej žene držali pištoľ pri hlave?" Týpek onemel, zbledol, očervenel, bez slova odišiel a už prestal v sále hulákať."

Rozhodne sa dnes poobede

Verdikt, či bude stíhaný väzobne alebo na slobode, by mal na Okresnom súde v Prievidzi padnúť dnes o jednej poobede. Rozhodla o tom sudkyňa prievidzského súdu. Jánoš sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní.

Exposlanec potom podal trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohovárania, krivého obvinenia a porušenia dôvernosti ústneho prejavu. Informácie, ktoré sa objavili v médiách, označil za lži, polopravdy a nepravdivé obvinenia. Tvrdí, že sa nikdy nedopustil skutkov, z ktorých ho manželka a rôzne osoby obviňujú. Následne polícia 4. marca večer zaistila zbrane, ktoré mal v legálnej držbe.

Jánošov luxus

Štyridsaťšesťročný Jánoš je známy svojim luxusom. Obľubuje drahé hodinky, autá a sám vlastnil samopaly a pištole. Býval tiež vo vychytenej lokalite na bratislavskej Kolibe. Podľa viacerých poslaneckých kolegov bol mimoriadne arogantný. Zarážajúci je fakt, že Jánoš pôsobil vo výbore, ktorý sa zaoberal ľudskými právami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu