Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Koniec špekuláciám: Prezradili skutočnú identitu muža z kokaínovej jachty!

Identitu tela definitívne potvrdili
Identitu tela definitívne potvrdili (Zdroj: theaustralian.com.au, Polícia)

WELLINGTON - Okolo totožnosti mŕtveho tela, ktoré sa v novembri našlo na stroskotanej lodi plnej kokaínu v tichomorskom štáte Tonga, sa posledné týždne vynárali rôzne dohady. Pôvodné indície smerovali k hľadanému Humenčanovi Milanovi Rindzákovi (†35), no objavili sa aj ďalšie, podľa ktorých mal na jachte skonať iný muž blízky slovenskému podsvetiu. Všetkým špekuláciám je už však koniec, tongská polícia definitívne potvrdila skutočnú identitu mŕtveho muža. Informácie priniesol denník Plus jeden deň.

Austrálska strana spečatila to, o čom sa dlhé mesiace špekulovalo. Na jachte s 200 kilami kokaínu zahynul Milan Rindzák z Humenného. Potvrdila to analýza vzoriek DNA. "Slovenská polícia bola cestou Národnej ústredne Europol austrálskou stranou požiadaná o spoluprácu pri identifikácii osoby. Tá bola vykonaná a výsledky súčinnosti boli zaslané tamojším orgánom," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

"Vzorky boli porovnané s DNA rodičov Milana Rindzáka. Výsledky porovnania potvrdili, že zosnulý je biologické dieťa Jarmily Oravcovej a Emila Rindzáka,“ potvrdil pre denník Viliami ‘Unga Fa‘aoa, policajný komisár z Tongy.

V súvislosti s nájdením mŕtveho tela sa nedávno objavili aj špekulácie o tom, že mohlo patriť Marošovi Deákovi, bratovi zavraždeného Romana Deáka. Ten je totiž od roku 2010 na úteku a približne v rovnakom čase, ako sa našlo telo v Tonge, prerušil aj kontakt s rodinou. Jeho matka podozrenia nevylučovala a bola pripravená pre identifikáciu poskytnúť aj svoje DNA.

Rindzákova matka spočiatku odmietala, že na jachte v Tonge sa mohlo nájsť telo jej syna. Neskôr sa s ním však v duchu rozlúčila a jeho telo na cintoríne jedného z ostrovov v juhozápadnom Pacifiku medzitým pochovali. K novej a definitívnej správe o identifikácii jej syna sa vyjadrovať nechcela.

Rindzákovo telo našli v novembri potápači na palube stroskotanej jachty JeReVe neďaleko austrálskeho pobrežia. Na palube boli okrem neho aj 204 kg kokaínu za takmer 120 miliónov eur, slovenské doklady totožnosti a peniaze v rôznych menách. Na palube 13-metrovej jachty JeReVe smerujúcej s nákladom do Austrálie bol s neznámym mužom aj ďalší člen posádky, ktorý je však dodnes nezvestný. Údajného Slováka už medzitým v Tichomorskom štáte Tonga pochovali a to bez patričnej úcty. Na poslednej rozlúčke totiž neboli žiadni príbuzní, pretože podľa austrálskej polície o muža nejavili záujem. Rodičia Milana Rindzáka, ktorému podľa prvých informácii malo telo patriť, od začiatku odmietajú, že by mohlo ísť o ich syna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu