Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Horúca stopa v kauze kokaínovej jachty a mŕtveho Slováka: Nitky majú viesť k podsvetiu!

Telo údajne nepatrí Milanovi Rindzákovi
Telo údajne nepatrí Milanovi Rindzákovi (Zdroj: Polícia, theaustralian.com.au)

WELLINGTON - Komu patrilo nájdené telo? Táto otázka ostáva nezodpovedaná už vyše pol roka odo dňa, kedy na jachte plnej kokaínu v tichomorskom štáte Tonga našli mŕtvolu so slovenskými dokladmi, ktoré patrili Humenčanovi Milanovi Rindzákovi (35). Avšak zdá sa, že identita tela bude už čoskoro odhalená. Austrálska polícia totiž po dlhých mesiacoch mlčania zaslala na Slovensko vzorky DNA, potrebné na objasnenie záhadného prípadu. Objavili sa dokonca informácie o tom, že na lodi s drogami sa v skutočnosti plavil iný Slovák spájaný s podsvetím.

Klbko pravdy o identite mŕtveho tela nájdeného na stroskotanej jachte v Tichomorí, sa pomaly ale isto začína rozmotávať. Zatiaľ čo slovenská polícia po šiestich mesiacoch konečne začala overovať totožnosť mŕtveho muža, na svetlo sveta sa dostali ďalšie šokujúce skutočnosti, ktoré by mohli odhaliť veľké zahraničné kšefty nášho podsvetia.

V prípade tela z kokaínovej jachty mala slovenská polícia donedávna zviazané ruky. Čakala totiž na vzorky DNA, ktoré im austrálski kolegovia ani po dlhých mesiacoch od nálezu mŕtvoly neposlali. Podľa našich informácií sa tak stalo až nedávno a naši muži zákona už na analýze vzoriek pracujú. "V súčasnej dobe prebieha expertízna analýza porovnávacieho materiálu," povedala pre Topky hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Čoskoro sa tak dozvieme meno muža, ktorý mal pri sebe doklady Humenčana Milana Rindzáka. Práve tie boli doteraz jedinou stopou, ktorá viedla k úvahám o tom, že telo patrilo Rindzákovi. Nikdy sa však nepotvrdili a nové indície, ktoré má k dispozícii Tv JOJ, údajne vedú k inému Slovákovi. Nájdene telo podľa nich patrí mužovi blízkemu slovenskému podsvetiu.

Ak by sa tieto informácie potvrdili, prípad z tichomorského štátu Tonga by zrejme nabral úplne nové rozmery. Pôvodne totiž austrálska polícia predpokladala, že Slovák z kokaínovej jachty bol pravdepodobne napojený na miestnu mafiu. Analýzy DNA by tak v konečnom dôsledku mohli odhaliť tajné zločinecké kšefty nášho podsvetia v zahraničí.

Telo, ktoré má patriť Slovákovi, našli v novembri potápači na palube stroskotanej jachty JeReVe neďaleko austrálskeho pobrežia. Na palube boli okrem neho aj 204 kg kokaínu za takmer 120 miliónov eur, slovenské doklady totožnosti a peniaze v rôznych menách. Na palube 13-metrovej jachty JeReVe smerujúcej s nákladom do Austrálie bol s neznámym mužom aj ďalší člen posádky, ktorý je však dodnes nezvestný. Údajného Slováka už medzitým v Tichomorskom štáte Tonga pochovali a to bez patričnej úcty. Na poslednej rozlúčke totiž neboli žiadni príbuzní, pretože podľa austrálskej polície o muža nejavili záujem. Rodičia Milana Rindzáka, ktorému podľa prvých informácii malo telo patriť, od začiatku odmietajú, že by mohlo ísť o ich syna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu