Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

O Trajterovej väzbe budú rozhodovať v piatok

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – O väzbe obvineného Mareka Trajtera, ktorého v stredu previezli zo Seychel, bude rozhodovať v piatok o 9:00 sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu na pracovisku v Banskej Bystrici.

Na prevoz hľadaného Slováka upozornil v stredu portál Topky.sk. Pripomenul, že na Mareka Trajtera bol vydaný medzinárodný zatykač v súvislosti s objednávkou vraždy Romana Deáka. Portál sa s novými informáciami v prípade odvolal na seychelské médiá. Tie sa vyhostením slovenského „utečenca“ posledný týždeň podrobne zaoberali a špekulovali aj o jeho legálnosti. „Marek Trajter bol v stredu ráno súkromným lietadlom deportovaný zo Seychel,“ napísal miestny denník Today in Seychelles na svojej facebookovskej stránke. Miestne úrady sa Slováka pokúšali vyhostiť už v máji tohto roku, keď sa im ho síce podarilo dostať na palubu lietadla komerčnej linky, no odletelo bez neho. Marek Trajter sa totiž podľa portálu deportácii bránil zubami nechtami a tvrdil, že ľudí, ktorí ho nesú do lietadla, nepozná, letenku si nekúpil a nikam nepôjde. Podobný scenár sa podľa seychelských médií zopakoval aj minulú sobotu 14. septembra, keď podnikateľa opäť chceli naložiť do lietadla a on sa opäť ubránil. Do tretice sa im ho však predsa podarilo deportovať v stredu ráno, avšak nie komerčnou linkou, ale súkromným lietadlom. 

Mareka Trajtera obvinili v apríli po vyše 13 rokoch od vraždy Romana Deáka, informoval tento mesiac denník Nový Čas. Keď ho policajti v jeho vile pri bratislavskom Slavíne nenašli, sudca na neho vydal zatykač. O pár dní nato Mareka Trajtera dolapili na Seychelách. Vyšetrovateľ tvrdí, že Marek Trajter si objednal likvidáciu Romana Deáka a zaplatil za ňu Róbertovi L. alias Kýblovi, šéfovi skupiny sýkorovcov. Deáka zavraždili v októbri 1999.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu