Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obhajoba údajného bossa jakšíkovcov: Som bezúhonný podnikateľ!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Sme nevinní, skutky, ktoré nám dáva za vinu obžaloba sme nespáchali. Vyhlásila to dnes na bratislavskom okresnom súde skupina obžalovaných na čele s údajným šéfom jednej bratislavskej zločineckej skupiny Liborom Jakšíkom, ktorý je v súčasnosti vo väzbe.

Okrem neho sú vo väzbe aj spoluobžalovaní Marián S. a Rastislav T.. Obaja dnes požiadali o prepustenie z väzby. Rozhodovať o nej bude senát v piatok, keď budú vypočutí aj poškodení. Obžalobu podal prokurátor Odboru osobitného určenia GP SR 31. januára Okresnému súdu Bratislava 1. Medzi obvinenými sú okrem Libora Jakšíka, Mariána S. a Rastislava T. aj Fedor B. a Matúš T. Za zločin vydierania, spáchaný organizovanou skupinou, umožňuje trestný zákon uložiť trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov, za prečin nebezpečného vyhrážania trest odňatia slobody až na jeden rok.

Libor Jakšík sa dnes označil za bezúhonného podnikateľa, ktorý vlastní sieť reštaurácií a pohostinstiev. Od roku 2003 rozšíril svoje podnikateľské aktivity aj do USA. Často vraj preto cestuje do Spojených štátov amerických, kde kontroluje svoje investície. "Tým chcem povedať, že som nemal čas páchať trestnú činnosť," povedal a dodal, že jeho príjmy presahujú potreby jeho a jeho rodiny. Nie je preto odkázaný na to, aby od niekoho pýtal nejaké peniaze. Pred súdom ďalej povedal, že zamestnáva vyše 100 ľudí. Zamestnanci ho poznajú nielen ako prísneho šéfa, ktorý vie zvýšiť hlas, ale aj ako ústretového človeka, ktorý vie pomôcť. Okrem iného na seba prezradil, že počas základnej vojenskej služby bol hodnotený ako vzorný vojak. Pracoval na federálnom ministerstve vnútra, začal študovať i na policajnej škole. Podľa vlastných slov sa snažil byť vždy svedomitý a vzorný, teraz sa ocitol na lavici obžalovaných, čomu nerozumie. Jeho bratranec, spoluobžalovaný Fedor B. uviedol, že jeho výpoveď v prípravnom konaní proti Liborovi Jakšíkovi bola motivovaná zlosťou po tom, ako ho prepustil zo zamestnania. "Veľa vecí som si povymýšľal, aby som čo najviac uškodil," dodal s tým, že sčasti mu vyhovovalo, že bol navigovaný vyšetrovateľom. "Je mi to ľúto, veľmi ma to mrzí," vyhlásil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu