Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Údajného bossa jakšíkovcov oslobodili v ďalšej kauze: Prepustia zrejme aj ďalších

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava 1 dnes oslobodil spod obžaloby Libora Jakšíka, považovaného za jedného z dvoch bossov bratislavskej skupiny jakšíkovcov.

Súd oslobodil dovedna šiestich obžalovaných, na ktorých podala obžalobu Generálna prokuratúra SR v kauze vydierania bratislavského architekta. Dokazovaným nebolo preukázané, že by sa skutok stal tak, ako bolo uvedené v obžalobe. Dnes o tom informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak. Libor Jakšík, ktorého nedávno prepustili z väzby na slobodu, na dnešné pojednávanie neprišiel. Rozsudok ešte nie je právoplatný - je možné sa voči nemu odvolať na Krajský súd v Bratislave.

Obžalovaní sa práva na odvolanie vzdali. Prokurátorka GP SR sa dnes odvolala po vynesení rozsudku. Z väzby by dnes mali prepustiť ďalších obžalovaných v tejto kauze, v poradí druhého vydierania, z ktorého bol obžalovaný Libor Jakšík a spol.

Prokurátorka odboru osobitného určenia 20. marca podala odvolanie proti oslobodzujúcemu rozsudku voči údajnému šéfovi jakšíkovcov Liborovi Jakšíkovi v inej kauze vydierania. Vtedy o tom informovala hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Proces tak bude pokračovať na odvolacom súde.

Libor Jakšík bol spolu s Mariánom S. obvinený v inej kauze tiež z vydierania. Podľa rozsudku Okresného súdu Bratislava 1 však nebolo dokázané, že sa skutky stali tak, ako bolo uvedené v obžalobe. Keďže Libor Jakšík bol oslobodený, v zmysle Trestného poriadku ho súd prepustil z väzby na slobodu. Súd rozhodol ešte 18. marca.

Libor Jakšík podľa obžaloby vydieral bratislavského autičkára pre fiktívny dlh vo výške 51.500 eur. Dopomôcť si pritom mal zbraňou, nadávkami, vyhrážaním, aj komplicom Mariánom S. Poškodeného muža mal prinútiť podpísať notársku zápisnicu, v ktorej uznal spomínaný dlh. Ako poistku, že peniaze dostane, mal žiadať aj záložné právo na dom, v ktorom žil poškodený s družkou.

Libor Jakšík pred súdom tvrdil, že od údajne poškodeného kúpil luxusný čierny Mercedes S. Auto sa však začalo kaziť, a preto ho chcel vrátiť. Predávajúci však podľa neho nemal peniaze, a preto sa vraj dohodli na uznaní dlhu v notárskej zápisnici. Aby mal Libor Jakšík istotu, že peniaze dostane, žiadal, aby mal záložné právo na dom svedkovej družky, v ktorom obaja bývali. To sa nakoniec nestalo, pretože Libor Jakšík peniaze dostal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu