Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dzurinda sa s Haščákom stretol len raz, v Radičovej dome

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda sa osobne stretol s predstaviteľom podnikateľskej skupiny Penta iba raz, pred poslednými prezidentskými voľbami v dome premiérky Ivety Radičovej. Uviedol to Dzurinda na dnešnej tlačovej konferencii.

Stretnutie podľa neho iniciovala Radičová a rozprávalo sa len o politických témach. "Pani Radičová ma požiadala, aby som sa s ním stretol v jej dome, tak som jej vyhovel. Tam som sa s Jaroslavom Haščákom zoznámil. Rozprávali sme sa len a len o politike. Zaujímalo ho to, ako vidím šance pani Radičovej na zvolenie, zaujímalo ho, ako sa pripravujeme na parlamentné voľby, pýtal sa ma na to, čo sa ma pýtajú ľudia v každom druhom kupé, či pravica bude mať na to, aby po voľbách zostavila vládu," povedal Dzurinda, ktorý sa aktuálne s občanmi stretáva v rámci predvolebnej kampane vo vlakoch.

Rozhovor s Haščákom, ktorý figuruje na internete v kontroverznom spise Gorila, podľa Dzurindu trval asi pätnásť minút. Hoci vo všeobecnosti Dzurinda nepovažuje stretávanie sa politikov s podnikateľmi za niečo neprijateľné, osobne ľudí z Penty, s výnimkou Haščáka, nepozná. "Z J&T by som nespoznal nikoho," poznamenal dnes Dzurinda.

Stretnutie s Haščákom vo svojom dome potvrdila 2. februára aj Radičová. Uviedla, že viacero predstaviteľov finančnej skupiny Penta bolo na návšteve u nej doma, no bolo to v čase, keď nebola vo vrcholových pozíciách.

"V mojom dome bolo za tie roky na návšteve možno viac ako tisíc ľudí. Som rada, že môj dom je ústretový a pohodlný rôznym ľuďom. Viete, že pán Fico u mňa ešte nebol?" pýtala sa. Radičová však odmieta, aby bola vťahovaná do týchto "gorilích" hier.

"Nebola som verejne činná, čo toto má znamenať? Ja sa do týchto nechutností zatiahnuť nenechám. Je bežné, že komunikujete v rámci pracovných raňajok či večere alebo priateľských pozvaní," vysvetlila. Na otázku, či je Haščák jej priateľ, odvetila, že ho iba pozná a to je všetko.

Na margo kontaktov počas pôsobenia na čele vlády podotkla, že každý premiér, keď sa prerokúvajú dôležité veci na úrovni tripartity, má povinnosť s jej zástupcami rokovať. "A vy azda viete, že Republiková únia zamestnávateľov má viceprezidenta z Penty," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu