Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vláda nie je len neschopná, ale aj lenivá, tvrdí Fico

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Dosluhujúca vláda je podľa lídra Smer-SD Roberta Fica nielen neschopná, ale aj lenivá. Narážal tým na to, že v stredu nemal kabinet Ivety Radičovej svoje pravidelné rokovanie, čo Fico ostro kritizuje.

„Ak vláda vyhlási, že nerokuje preto, že nemá dosť papierov na stole, považujem to za hrubé porušenie povinností, ktoré má vláda SR na základe ústavy,“ povedal Fico na tlačovej besede.

Fica zaráža, že vládne strany denne organizujú tlačové besedy, čo chcú robiť po voľbách. Podľa neho tým pravicové strany potvrdzujú, že si uvedomujú svoje fiasko vládnutia v posledných 18 mesiacoch a chcú to prekryť hovorením o svojich plánoch.

„Potvrdzuje to aj to, že strany pravicovej koalície sú znova pripravené zostaviť nový pravicový zlepenec,“
myslí si Fico. Tvrdí, že vedia o rokovaniach lídrov pravicových strán, z ktorých je zrejmé, že chcú dať prednosť širokej pravicovej koalícii z piatich až šiestich pravicových strán. Fico to považuje za nebezpečné, lebo tento „experiment“ sa podľa neho absolútne nevydaril. Myslí si, že by sa taká vláda do roka rozpadla.

„Je tu stále zo strany Smer-SD ponuka, aby na Slovensku pôsobila stabilná vláda zložená z dvoch strán,“ vyhlásil. Strany dosluhujúcej vlády SDKÚ-DS, SaS, KDH a Most-Híd vyzval, aby pred predčasnými voľbami urobili z plnenia programového vyhlásenia vlády odpočet. Okrem toho vládu vyzval, aby pred voľbami prestala s podľa neho predraženými tendrami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu