Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nebezpečné utorkové cesty: Pri Humennom sa stala desivá dopravná nehoda

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HUMENNÉ - Pri zrážke dvoch osobných motorových vozidiel, ku ktorej došlo v utorok dopoludnia na štátnej ceste medzi mestom Humenné a obcou Brestov, sa ťažko zranili obaja vodiči. Potvrdila to prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Zranenými sú 52-ročný vodič z obce Jasenov a 32-ročná vodička z obce Baškovce. "Obaja vodiči podľa predbežnej lekárskej správy utrpeli ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní," dodala s tým, že prítomnosť alkoholu sa u nich nepreukázala. Škoda na vozidlách predstavuje sumu 6500 eur. Ako Ligdayová doplnila, dôvodom dopravnej nehody bolo neprispôsobenie rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a "iným okolnostiam, ktoré možno predvídať".

Vodič, ktorý spôsobil nehodu, podľa jej ďalších slov dostal pri prechádzaní pravotočivej zákruty šmyk a prešiel do protismernej časti cesty, kde sa následne čelne zrazil s protiidúcim vozidlom. "Presné okolnosti tejto dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uzavrela Ligdayová. Humenský dopravný inšpektorát začal v prípade trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví.

Viac o téme: NehodaAutáZraneníHumennéBrestov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu