Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Cesty pokryl ľad: FOTO hrôzostrašnej nehody pri Dolnom Kubíne, štyria ľudia sa zranili, polícia varuje

Dopravná nehoda v Kraľovanoch Zobraziť galériu (5)
Dopravná nehoda v Kraľovanoch (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ)

KRAĽOVANY - V utorok (14. 1.) sa na cestách stalo viacero nehôd. Vozovky pokryl ľad, pričom výstraha pred poľadovicou platí pre takmer celé Slovensko do desiatej dopoludnia nasledujúceho dňa. K hrôzostrašnej zrážke došlo aj v Dolnokubínskom okrese.

V katastri obce Kraľovany sa na ceste prvej triedy krátko po deviatej ráno zrazilo osobné auto s nákladným vozidlom. Nákladiak po zrážke skončil mimo vozovky.  

Prvý výstražný stupeň pred poľadovicou platí pre takmer celé územie SR.
Zobraziť galériu (5)
Prvý výstražný stupeň pred poľadovicou platí pre takmer celé územie SR.  (Zdroj: SHMÚ)

Čítajte aj: Poľadovica spôsobila dopravné peklo: FOTO Obrovské kolóny na D1, polícia uzatvorí diaľnicu

Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 32-ročný vodič nákladiaka s návesom značky Mercedes smeroval od Štúrova na Kraľovany. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k havárii s osobným vozidlom, ktoré viedol 51-ročný vodič v smere od obce Kraľovany. Priblížil to krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Dopravná nehoda v Kraľovanoch
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ)

V honde okrem vodiča sedeli tri spolujazdkyne. Ženy i šofér utrpeli zranenia s doposiaľ presne nezistenou dobou liečenia. Hasiči komunikovali, že v čase nehody sa vo vozidlách nachádzalo päť osôb. „Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doložil Moravčík.    

Dopravná nehoda v Kraľovanoch
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ)

Cesta bola z dôvodu dokumentovania a odstraňovania nehody na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Policajti cestnú premávku riadili a usmerňovali striedavo do voľného jazdného pruhu.

Dopravná nehoda v Kraľovanoch
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ)

Polícia prezradila, ako jazdiť, keď je poľadovica

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. „Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ uviedli zástupcovia zákona. Tí v súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou vyzývajú k zvýšenej opatrnosti na cestách. „Vodiči majú sťažené podmienky na jazdu, pretože kombinácia dažďa, mrholenia, poľadovice, tmy a mokrej vozovky si vyžaduje maximálnu koncentráciu. Pamätajte, jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Počítať treba aj s tým, že vo vyjazdených koľajach môže stojaca voda najmä v zákrutách spôsobiť šmyk. Tomu sa dá predísť len prispôsobením rýchlosti. Dôležité je jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť, brzdiť uvážene a včas,“ zdôraznili predstavitelia zákona.

Viac o téme: NehodaJazdaPoľadovica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu