Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na pláne je spomienkový koncert pre Violu (†34): Beštiálny čin spojil ľudí, postavme sa zlu

Viola sa stala obeťou násilného činu. Zobraziť galériu (4)
Viola sa stala obeťou násilného činu. (Zdroj: Facebook-V.M.)

BRATISLAVA - Violu Macákovú (†34) našli v bratislavskom prístave 11. novembra. Bola vážne zranená a podchladená. Koho obeťou sa stala mladá žena ale nie je známe ani po vyše dvoch týždňoch. Jej násilná smrť vystrašila verejnosť. Polícia napriek tomu prípad vyšetruje ako zabitie, nie vraždu.

Len nedávno vyslali študenti z celého Slovenska, ktorí bývajú na internátoch v Mlynskej doline, jasný odkaz do sveta. Po smrti Violy jednoduchým gestom povedali nie násiliu. Vyšli na balkón a zasvietili svoje mobilné telefóny, poniektorí zapálili sviečky. Zároveň rodáčke zo Sniny, ktorá tiež študovala na Univerzite Komenského, venovali chvíľu ticha. 

Nasledujúcu nedeľu (1.12.) o 18. hodine je na pláne ďalšia spomienková akcia, ktorá sa tentokrát uskutoční v Starej tržnici. Ide o spomienkový akustický koncert. Začať by mal o 18.30 hod., potrvá približne do 22. hod.

Spomienka na Violu

Prečítajte si aj: Násilná smrť Violy (†34) spojila študentov: VIDEO z Mlynskej doliny, na okamih všetci stíchli

Bez nároku na honorár sa na pódiu vystriedajú napríklad kapely Para, Billy Barman, Korben Dallas či Hex, aj mnohí ďalší. Záverečnú modlitbu prednesie kazateľ Cirkvi bratskej Daniel Pastirčák. Vstup je zdarma, organizátori ale upozorňujú, že kapacita je obmedzená.

Viola zomrela vo veku 34 rokov.
Zobraziť galériu (4)
Viola zomrela vo veku 34 rokov.  (Zdroj: Facebook-V.M.)

"Violka mala dar spájať ľudí. Spojme sa aj my a symbolicky sa spoločne postavme zlu," píše sa na stránke podujatia. V priestore pred Starou tržnicou - na Námestí Nežnej revolácie - bude môcť verejnosť od 18. hodiny zapáliť sviečku a pripomenúť si tak zosnulú Violu. Viac informácií o podujatí nájdete tu.

Taktika polície a strach verejnosti

Rodáčka zo Sniny sa roky venovala modelingu, veľa cestovala, čas vypĺňala fotografovaním a učila v jazykovej škole v Bratislave. Otázniky okolo jej násilnej smrti sú stále nezodpovedané a strach verejnosti umocňujú rôzne konšpiračné teórie, ktoré sa neustále množia. Polícia ale ubezpečuje, že správy o ďalších brutálnych vraždách v hlavnom meste, sú poplašné. Viac sa dočítate tu.

Šíri sa hoax o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Vo vyjadreniach súvisiacich s prípadom sú ale zástupcovia zákona mimoriadne opatrní. Odvolávajú sa na taktiku, ktorou malo byť aj to, že pátranie po Viole zverejnili až deň po tom, ako ju našli mŕtvu.

Na mieste, kde došlo k brutálnemu činu, našla polícia aj podozrivý predmet, ktorý by mal súvisieť s násilnou trestnou činnosťou. Našli ho ale až jedenásť dní po zabití učiteľky. V súčasnosti na prípade pracuje tím, v ktorom pôsobia rôzne zložky Prezídia Policajného zboru, Kriminalistický a expertízny ústav PZ BA, policajti z NAKA, ale tiež kriminalisti okresu Bratislava II.

Viola a jej expriateľ.
Zobraziť galériu (4)
Viola a jej expriateľ.  (Zdroj: Reprofoto-Facebook/T.R.T.)

Vyšetrovacie orgány mali v prípade zabitia Violy svoju pozornosť obrátiť aj na náboženský spolok Otcov dom, v ktorom pôsobila. Pastor Vladimír Žák potvrdil, že ho v súvislosti s týmto incidentom navštívili policajti. Hovorí sa tiež o tom, že mladá žena chcela z organizácie vystúpiť.

Jej expriateľ na sociálnej sieti napísal, že len týždeň pred smrťou sa mu jeho bývalá láska ozvala a pýtala sa, či ho môže prísť navštíviť do Austrálie. Či však mala jej otázka súvis s tým, čo sa stalo, je neznáme. Viac svetla do prípadu vnesie až ďalšie vyjadrenie polície.

Viac o téme: KoncertSmrťSpomienkaViola Macáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu