Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

MIMORIADNA SPRÁVA Policajná akcia na mieste, kde našli Violu! Objavili ďalší dôkaz 11 dní po čine

Polícia prehľadávala okolie Dunaja a miesto, kde našli brutálne dobitú Violu. Zobraziť galériu (6)
Polícia prehľadávala okolie Dunaja a miesto, kde našli brutálne dobitú Violu. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Po otrasnom prípade umučenej Violy, ktorú našli ešte 11. novembra v bratislavskom prístave, polícia prehľadáva miesto pod Mostom Apollo a postupne sa presúva k miestu, kde Violu našli.

Bratislavskí policajti v popoludňajších hodinách urobili rojnicu a v takomto útvare postupovali až k miestu nálezu tela mŕtvej učiteľky. Počas akcie mali nájsť aj predmet, ktorý môže súvisieť s násilnou trestnou činnosťou. Informáciu priniesol Čas.sk.

Prípad brutálneho zabitia Violy (†34): Polícia obhajuje svoje postupy, útok sériového vraha vylúčili

Violu našli 11. novembra a polícia mala teraz objaviť predmet, ktorý má súvisieť s násilnou trestnou činnosťou. Rodáčka zo Sniny utrpela vážne zranenia, okoloidúci ju našli podchladenú a dobitú v prístave.

Polícia prehľadávala okolie Dunaja
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: archív)

Polícia prehľadávala okolie Dunaja
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: archív)

Polícia prehľadávala okolie Dunaja
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: archív)

Podľa medializovaných informácií sa pravdepodobne stala obeťou znásilnenia, čo však polícia oficiálne nepotvrdila. Aj napriek pomoci záchranárov napokon počas prevozu do nemocnice zomrela.

Krásna Viola zahynula rukou brutálneho vraha.
Zobraziť galériu (6)
Krásna Viola zahynula rukou brutálneho vraha.  (Zdroj: Facebook-V.M.)

Policajné postupy

Polícia o smrti Violy informovala až týźdeň po jej nájdení a medializovaní. Na bližšie otázky však nereagovala a napokon usporiadala tlačovú besedu. Aj na nej však bola na detaily vyšetrovania skúpa. Opakovane to zdôvodnili tým, že páchateľ sleduje médiá a teda aj ich vyjadrenia na tlačovej besede. Adrian Pavlík, riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, ale ubezpečoval, že prípad úmrtia Violy je pre políciu prioritou.

"V súčasnej dobe je vytvorený pracovný tím, kde sme operatívne po dohode s policajným prezidentom zachovali aj kriminalistov okresu Bratislava II, aby sme nenarušili paralelu ďalších šetrení," objasnil. Formálne prebralo vyšetrovanie Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave. Na prípad sú podľa slov Pavlíka operatívne vyčlenené všetky zložky Prezídia PZ, pracuje na ňom aj Kriminalistický a expertízny ústav PZ BA. Prípadu sa venujú aj policajti z NAKA. Kriminalisti majú za sebou desiatky úkonov, spolupracujú so znalcami a vypočúvajú osoby.

Viac o téme: SmrťVraždaPolícia DunajApollo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu