Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zverejnili mená obetí z autobusu smrti: Zahynuli tri dievčatá, dvaja chlapci aj manželský pár

Tragická nehoda autobusu pri Nitre si vyžiadala 12 obetí na životoch. Zobraziť galériu (9)
Tragická nehoda autobusu pri Nitre si vyžiadala 12 obetí na životoch. (Zdroj: FB/Polícia SR, Obec Jelenec, Kolíňany)

NITRA – V medzimestskom autobuse, ktorý sa po zrážke s kamiónom prevrátil do priekopy, zomrelo dvanásť ľudí. Takmer polovica obetí boli študenti z dvoch nitrianskych škôl. Pochádzali najmä z neďalekej obce Kolíňany. Informovala o tom televízia Markíza, ktorá zverejnila aj vek nebohých. Topkám sa podarilo zistiť ďalšie podrobnosti.

Ako zistila televízia Markíza, medzi dvanástimi obeťami je päť stredoškolákov. „Tri dievčatá a dvaja chlapci vo veku 15, 16, 16, 17 a 17 rokov,“ píše na svojom webe tvnoviny.sk.  

Slovensko sa ponorí do štátneho smútku: Pri nehode zahynuli aj štyri deti, traja ľudia stále bojujú o život

Títo študenti chodili do dvoch nitrianskych škôl. Štyria navštevovali Strednú odbornú školu techniky a služieb na Cintorínskej ulici. Jej riaditeľka Dana Kročková pre topky.sk potvrdila, že zahynuli žiak prvého, žiak druhého a dvaja žiaci tretieho ročníka. Ide o Natáliu (†15), Denisu (†17), Veroniku (†17) a Martina (†17). „V autobuse nám sedelo osem žiakov, z toho traja sú v nemocnici,“ dodala riaditeľka. Jedno dievča chodilo do gymnázia na Párovskej ulici. Riaditeľ školy však nateraz s médiami nekomunikuje.

Zverejnili mená obetí z
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: FB/Andrea Kalavská - ministerka zdravotníctva SR)

Sedem ďalších obetí boli podľa televízie dospelí. Najstaršia obeť mala 70 rokov. Zahynuli aj rodičia žiačky, ktorá leží v nemocnici. Až deväť obetí pochádzala z obce Kolíňany.

A práve na sociálnej sieti obce Kolíňany pribudla mrazivá snímka. Sú na nej mená zosnulých. Tabuľa visí vo vestibule tamojšieho obecného úradu.

Tragická nehoda autobusu pri
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: FB/Kolíňany - Kolon)

Tri obete nešťastia pochádzali z Jelenca. Obec taktiež na svojom facebookovom účte zverejnila, ako vyzerá pietne miesto, ktoré je zriadené pred kultúrnym domom.

Zverejnili mená obetí z
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: FB/Obec Jelenec)

Polícia zverejnila mená obetí

Natália (†15)
Alex (†16)
Denisa (†17)
Veronika (†17)
Martin (†17)
Mariana (†21)
Adriana (†40)
Dušan (†42)
Erika (†45)
Alena (†57)
Ladislav (†63)
Barbora (†70)

Vraky čakajú na expertízu

Polícia dnes zverejnila fotky vrakov, ktoré sa podrobia expertíze. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Nitre už začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

Vraky čakajú na expertízu.
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

„Okolnosti a miera zavinenia tejto tragédie sú predmetom vyšetrovania. Na mieste udalosti stále prebieha obhliadka miesta nehody a vyšetrovateľ vypočúva svedkov tragédie,“ informovali predstavitelia zákona.

Vraky čakajú na expertízu.
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Policajní psychológovia naďalej pomáhajú

Na mieste nehody boli od prvých chvíľ aj policajní psychológovia a Tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Zverejnili mená obetí z
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR - Milan Ivanič)

„V prvej línii sa snažili poskytnúť pomoc preživším a uľahčiť im prežiť ťažké okamihy po obrovskom šoku. Aj dnes sa po krátkom odpočinku vracajú na miesto udalosti a budú pokračovať v pomoci postihnutým touto traumou,“ uviedli zástupcovia zákona s tým, že psychologická pomoc bude v čo najkratšom čase poskytnutá aj zasahujúcim policajtom.

Čierny deň pre Slovensko

Pri tragickej nehode autobusu a nákladného auta zahynulo 12 ľudí, z toho štyri maloleté deti. Ďalších 17 ľudí je zranených, traja ťažko. Ich zdravotný stav sa doteraz nezmenil.

Desivá SPOVEĎ Petra, ktorý mal sedieť v autobuse smrti: Chýbali dve minúty! Videl som ho odchádzať...

Podľa predbežných informácií nehodu, ktorá sa stala na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre, zrejme spôsobilo preťažené nákladné auto, ktoré schádzalo dolu kopcom, pod váhou nákladu sa rozkývalo a narazilo do protiidúceho autobusu. Zasiahlo ho v zadnej časti a autobus vletel do jarku. V autobuse sa viezli prevažne mladí ľudia, ktorí sa vracali zo škôl.

Viac o téme: NitraNehodaAutobusKamiónZrážkaObete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu