Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tínedžer je po nehode autobusu naďalej v kritickom stave, z Nitry prepustia dvoch ľudí

V autobuse smrti sa viezli predovšetkým stredoškoláci
V autobuse smrti sa viezli predovšetkým stredoškoláci (Zdroj: FB/Denisa Saková)

NITRA – Vo Fakultnej nemocnici v Nitre ležia stále traja pacienti, ktorí boli v stredu 13. novembra zranení pri tragickej dopravnej nehode pri obci Malanta. Podľa slov hovorkyne nemocnice Tatiany Timkovej by však dvaja z nich mali ísť domov v utorok 19. novembra.

Ako uviedla, do domáceho liečenia má byť prepustený pacient, ktorý leží na očnej klinike, i žena hospitalizovaná na klinike úrazovej chirurgie a ortopédie. „V nemocnici zostáva pacientka, ktorej stav bol vážny a bola hospitalizovaná na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jej stav je stabilizovaný a zlepšuje sa,“ povedala Timková.

Jedna pacientka zostáva aj naďalej v levickej nemocnici. „Je stále v starostlivosti našich lekárov. Je v stabilizovanom stave, bez komplikácií a badať zlepšenie jej zdravotného stavu,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Agel Martina Pavlíková.

K tragickej zrážke autobusu s nákladným autom došlo v stredu 13. novembra pri obci Malanta na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. V autobuse sa viezli predovšetkým stredoškoláci, ktorí sa vracali z vyučovania domov. Medzi 12 obeťami nehody boli štyri maloleté deti. Zranilo sa 20 ľudí, z toho traja ťažko.

Tínedžer je naďalej v kritickom stave

Neplnoletý pacient, ktorý bol do nemocnice v Nových Zámkoch privezený po tragickej dopravnej nehode autobusu pri Nitre s najvážnejšími zraneniami, je stále v umelom spánku a jeho stav je kritický. Naďalej preto zostáva hospitalizovaný na klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny. Informoval o tom dnes hovorca novozámockej Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky Ján Baček.

Nemocnica už prepustila celkovo štyroch zo šiestich pacientov z tejto dopravnej nehody, ich zranenia boli stredne ťažké a ľahké. „Piaty pacient, ktorý bol spolu s nimi hospitalizovaný na oddelení úrazovej chirurgie, dnes ešte podstúpi plánované kontrolné vyšetrenie a predbežne by mohol byť z nemocnice prepustený v utorok,“ dodal Baček.

Viac o téme: NehodaNemocnicaTínedžerNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu