Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bombový poplach v Bratislave: Evakuovali Justičný palác aj Najvyšší súd

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Budovu bratislavského Justičného paláca, ako aj budovu Najvyššieho súdu SR v utorok ráno museli pre nahlásenie bomby opätovne evakuovať.

"Po príchode príslušníkov Policajného zboru bola dnes o 8.20 h nariadená evakuácia všetkých prítomných osôb v Justičnom paláci, ako aj zamestnancov Okresného súdu v Bratislave 1 a Krajského súdu (KS) v Bratislave ", uviedol hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Nahlásenie bomby potvrdila aj hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Tu zamestnancov, procesné stránky pojednávaní a verejnosť evakuovali približne o 8.15 h. Či sa evakuácia dotkla aj ďalších bratislavských okresných súdov, nie je zatiaľ oficiálne známe.

Ďalší poplach

Na Okresnom súde Bratislava V nahlásili bombu. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Slamková. Na súde majú pojednávať prípad expolicajta Ľuboša T., ktorý je obžalovaný pre zneužitie právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody.

Bombový poplach v Bratislave:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nenašla sa žiadna bomba

V Justičnom paláci ani na Najvyššom súde sa nenašla žiadna bomba, ktorá bola nahlásená v utorok ráno. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného prezídia (PZ) v Bratislave II začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Veronika Slamková.

"Ihneď po prijatí oznámenia boli zo strany polície vykonané všetky potrebné úkony, ktorých cieľom bolo preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia. Bezpečnostné pyrotechnické prehliadky priestorov boli ukončené v čase okolo 10.00 h s negatívnym výsledkom," uviedla Slamková.

Bratislavský Justičný palác, sídlo Krajského súdu v Bratislave (KS) a Okresného súdu Bratislava I (OS), ako aj Najvyšší súd (NS) museli v utorok po 12.00 h evakuovať pre nahlásenie druhej bomby počas jedného dňa. Potvrdili to hovorca KS Pavol Adamčiak aj hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Viac o téme: BombaPoplachEvakuáciaBratislavaNajvyšší súd SRJustičný palác
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu