Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Brutálna vražda Štefana (†35) vydesila kopanice! Sused ho dobil a odtiahol autom do lesa, desivé detaily

Brutálny čin sa odohral v obci Poriadie. Zobraziť galériu (3)
Brutálny čin sa odohral v obci Poriadie. (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

PORIADIE - V malebnej obci Poriadie neďaleko Myjavy sa v sobotu podvečer odohral hrôzostrašný zločin. Smrť len 35-ročného Štefana bola až príliš krutá. A údajný dôvod až príliš neuveriteľný. Prípad už je v rukách trenčianskych kriminalistov. Detaily incidentu nie sú vhodné pre slabé povahy.

Štefan (†35) a Ján (65) boli susedia. Ich príbytky delila len hrubá stena dvojdomu, v ktorom žili. Mladší z nich však už prah svojho domova nikdy neprekročí. Osudným sa mu stal sobotný incident, ktorý doslova vyrazil dych celému Slovensku. Ján mal totiž Štefana brutálne napadnúť.

Štefan o svojom sne - hospodárení - porozprával aj pre RTVS.
Zobraziť galériu (3)
Štefan o svojom sne - hospodárení - porozprával aj pre RTVS.  (Zdroj: Reprofoto:reginazapad.rtvs.sk)

Polícia potvrdila, že ho niekoľkokrát udrel po hlave oceľovou rúrou. To mu však nestačilo a v besnení mal pokračovať ďalej. "V dôsledku úderov utrpel Štefan poranenie hlavy. Následne mal agresívny dôchodca priviazať nohy zraneného muža o svoje vozidlo," priblížila polícia na sociálnej sieti.

Štefanova kamarátka a ďalší sused mu pribehli na pomoc. No agresor kovovou mačetou ohrozoval aj ich. Podarilo sa im ujsť a privolali políciu. "Medzitým však mal 65-ročný Ján jazdiť s vozidlom asi kilometer po lesnej ceste, pričom počas celej doby mal za autom upínacím popruhom pripevnené Štefanove telo. Potom mal s vozidlom zastaviť a uvoľniť popruh, za ktorý ťahal Štefanove telo. Telo nebohého mal odhodiť v močarine a z miesta odísť," zneli desivé detaily, ktoré zverejnila polícia.

Na mladého muža mal sused zaútočiť pravdepodobne v blízkosti tohto prístrešku.
Zobraziť galériu (3)
Na mladého muža mal sused zaútočiť pravdepodobne v blízkosti tohto prístrešku.  (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

Na mieste zasahovali aj záchranári. "Žiaľ, pacientovi už nedokázali pomôcť a lekár musel konštatovať smrť," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Krajský policajný vyšetrovateľ už Jána obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov bude spracovaný podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby," dodala polícia. V dome útočníka už vykonali aj domovú prehliadku. Našli tu nelegálne držané zbrane, ktoré zaistili. Aj v tejto veci vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a to za zločin nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Muž (50) z Hronca bil a psychicky týral družku: Za mrežami si posedí niekoľko rokov

Hlasná hudba

Otázkou však zostáva, čo vlastne brutálnemu činu prechádzalo. Podľa našich informácií mala byť v osudný večer spúšťačom celej hádky hlasná hudba. Jána mal Štefan poprosiť, aby ju stíšil. Ten však na neho zaútočil. Tento scenár potvrdila aj polícia. "Podľa doterajších zistení, 35-ročný Štefan mal prísť slušne upozorniť 65-ročného Jána z Myjavy, ktorý bol zjavne pod vplyvom alkoholu, aby stíšil hlasno hrajúcu hudbu," uviedli zástupcovia zákona.

Náš zdroj priblížil, že Ján si rád vypil a neraz s ním boli problémy. Okrem hlasnej hudby sa mal zabávať napríklad púšťaním petárd. Starosta obce Poriadie Martin Pražienka sa ale vyjadril, že oficiálne podanie sťažnosti v súvislosti so správaním Jána na úrade nezaznamenali. V dome býval senior dlhšiu dobu. Mladší sused sa nasťahoval neskôr a chcel si na mieste postupne vybudovať svoj sen.

Vášnivý chovateľ, ktorý mal plány

Štefan totiž patril k vášnivým hospodárom, podľa známych mal veľké plány. Tie však už neuskutoční. Smútiaca rodina momentálne rozpredáva zvieratká, ktoré po ich milovanom zostali na statku. O svojich snoch v malebnej obci Štefan porozprával aj v relácii RTVS.

Štefan bol vášnivý chovateľ.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-RS FARMA)

Za obzvlášť závažný zločin vraždy hrozí podľa polície Jánovi trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. 

Viac o téme: VraždaPolícia Poriadie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu