Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Toto je silná káva: Vyhrážky zabitím! Opitý mladík (15) s nožom naháňal pri Kežmarku 10-ročného chlapca

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KEŽMAROK - Ďalší desivý prípad, v ktorom figurujú mladiství. Tentokrát k nemu došlo v obci Huncovce, v okrese Kežmarok. Len 15-ročný mladík sa tu mal s nožom v ruke vyhrážať zabitím 10-ročnému chlapcovi. K incidentu došlo v stredu podvečer.

Ako informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, 15-ročného mladíka z obce Huncovce už obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania. "Obvinený mal v stredu podvečer v uvedenej obci, v rómskej osade na Ul. Železničnej, po požití alkoholických nápojov naháňať s kuchynským nožom 10 ročného chlapca," priblížila hovorkyňa.

AKTUÁLNE Tragédia v Banskej Bystrici: Mladú ženu (†18) našli v aute, zabíjať mali drogy

Kričal, že ho zabije

Tínedžer pri tom nafúkal viac ako dve promile! S nožom v ruke sa na dieťa zaháňal a kričal, že ho zabije. "Po príchode policajnej hliadky na  miesto, útočník zahodil nôž medzi rodinné domy a dal sa na útek. Bol zadržaný a nakoľko mladík kládol aktívny odpor boli voči nemu použité donucovacie prostriedky v zmysle zákona," znelo ďalej vo vyjadrení polície.

Šokujúce je, že len 15-ročný mladík nafúkal viac než dve promile. (ilustračné foto)
Zobraziť galériu (2)
Šokujúce je, že len 15-ročný mladík nafúkal viac než dve promile. (ilustračné foto)  (Zdroj: thinkstockphotos.com)

V súčasnosti je mladý muž v cele policajného zaistenia. V prípade, že sa preukáže jeho vina, mu vzhľadom na jeho vek hrozí trest odňatia slobody na 18 mesiacov. 

Ďalší desivý prípad po vražde v Žiline: Len 14-ročného chlapca pobodal v Dubnici najlepší kamarát

V súvislosti s udalosťou policajná hovorkyňa dodala, že to, že alkohol nepatrí za volant, je fakt. "Ale alkohol rozhodne nepatrí ani do takejto vekovej kategórie! 15-ročný mladík s hladinou alkoholu nad 2 promile?! Dúfame, že po vytriezvení a uvedomení si trestno-právnych dôsledkov svojho konania sa nad tým aspoň zamyslí," uzavrela Ligdayová.

Viac o téme: DetiZabitieVyhrážanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu