Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Desivý zločin, ktorý nemá obdoby: Mŕtve dievčatko (†2) našli na skládke, ohavný dôvod vraždy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DILLÍ - Šok a rozhorčenie verejnosti vyvolala v severnej Indii vražda dva a polročného dievčaťa, ktorú útočníci údajne uniesli a zabili preto, že im jej dedko nesplatil dlh vo výške 10-tisíc rupií (cca 128 eur). Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

Toto je silná káva: Vyhrážky zabitím! Opitý mladík (15) s nožom naháňal pri Kežmarku 10-ročného chlapca

Polícia v štáte Uttarpradéš zatkla pre podozrenie z vraždy dvoch susedov, ktorí sa s rodinou kvôli peniazom pohádali. Nie dlho po hádke bolo dievčatko 31. mája unesené. Telo obete bolo nájdené o tri dni neskôr na skládke.

"Dedko dievčatka dlhoval peniaze podozrivým a tí sa s jeho rodinou pohádali, pretože dlh včas nesplatil," oznámila polícia agentúre AFP. Podozriví sa vraj vyhrážali rodine "vážnymi následkami", ak peniaze včas nedostanú, dodala polícia. Podľa lekárskej správy bolo dievča uškrtené a na jej tele boli zjavné známky mučenia. Nič vraj nenaznačuje, že by bola obeť znásilnená.

Množstvo Indov v piatok na prípad reagovalo na twitteri, kde požadovali, aby vrahovia boli postavení pred súd a dostali vysoké tresty. Medzi tými, ktorí sa k činu vyjadrili, bola aj populárna politička Prijanka Gándhíová zo známej indickej politickej dynastie, ktorá vraždu odsúdila ako "ďalší neľudský, desivý zločin na nevinnom dieťati".

Viac o téme: DlhDieťaVraždaIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu