Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Po Kriakovi a Tóthovi ďalšie meno: Pre Kočnera mal Kuciaka sledovať aj policajný vyšetrovateľ

Marián Kočner a Ján Kuciak Zobraziť galériu (2)
Marián Kočner a Ján Kuciak (Zdroj: TASR/Jakub Kotian/Aktuality.sk)

BRATISLAVA - V prípade prenasledovania novinárov, ktoré si mal objednať Marian Kočner, sa vynárajú ďalšie mená. Šokujúce je, že aj tentoraz ide o človeka, ktorý mal ľudí chrániť a zločiny odhaľovať.

Podľa informácií televízie Markíza mal byť súčasťou tzv. Kočnerovho komanda aj súčasný vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave II. Štefan Mlynarčík. Toho polícia už vypočula, no rovnako ako v prípade Miroslava Kriaka, len ako svedka. Práve Kriak ho mal zverbovať. 

Po Kočnerových SMS-kách padla ďalšia hlava: Prokurátor Tichý končí vo funkcii

Mlynarčík mal sledovať zavraždeného novinára Jána Kuciaka, k čomu sa mal priznať. Podľa informácií televízie mal Mlynarčík vyšetrovateľom NAKA povedať, že si myslel, že novinárov sleduje pre tajnú službu. Rovnako vypovedal aj Miroslav Kriak. 

Mlynarčík mal chodievať aj do baru v centre Bratislavy, v ktorom policajti nedávno robili prehliadku, ktorá súvisela práve so sledovaním novinárov. Vyšetrovatelom tvrdil, že peniaze nedostával, platený mal len benzín a telefóny. 

Marian Kočner je obvinený vo viacerých kauzách. Aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka.
Zobraziť galériu (2)
Marian Kočner je obvinený vo viacerých kauzách. Aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka.  (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Mlynarčíkov nadriadený vraj o sledovaní nevedel. „Riaditeľ OR PZ v Bratislave II - ako riaditeľ s personálnou právomocou, Vami uvedenými informáciami doposiaľ nedisponoval. Voči policajtovi nie je vedené žiadne konanie," povedal pre televíziu bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Viac o téme: Ján KuciakSledovanie novinárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu