Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Po Kočnerových SMS-kách padla ďalšia hlava: Prokurátor Tichý končí vo funkcii

Ladislav Tichý
Ladislav Tichý (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Ďalší človek, ktorý komunikoval s Marianom Kočnerom, obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, skončí vo svojej funkcii. Ide o bývalého námestníka Generálnej prokuratúry, zástupcu riaditeľa Justičnej akadémie a prokurátora Ladislava Tichého.

S informáciou prišla Nadácia Zastavme korupciu na sociálnej sieti. Potvrdili, že Tichému sa stala osudnou medializovaná sms komunikácia s bývalým podnikateľom a dnes už obvineným Marianom Kočnerom. "Po oboznámení sa s prepisom medializovanej sms komunikácie a na základe oboznámenia sa s listom riaditeľa akadémie, adresovaným predsedníčke a členom Rady Justičnej akadémie, prijal Ladislav Tichý osobné rozhodnutie a vzdal sa funkcie k 30. júnu,” oznámil nadácii riaditeľ akadémie Peter Hulla.


Lustrovaním novinárov to nekončí: Kočner si údajne objednal aj sledovanie Čižnára


Tichý si mal krátko pred vraždou novinára Kuciaka a jeho snúbenice esemeskovať s Marianom Kočnerom o sledovaní novinárov. Nadácia na sociálnej sieti zároveň potvrdila, že Tichého pre medializáciu tejto komunikácie opakovane riešili jeho nadriadení. Činnosť Justičnej akadémie je pritom zameraná na školenie budúcich prokurátorov, sudcov a vyšších súdnych úradníkov.

Viac o téme: KomunikáciaLadislav Tichý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu