Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Patrik ťukol daciu v Zemplínskej Teplici a stal sa z neho rekordér: Stačilo fúknuť

Alkohol za volantom v Košickom kraji Zobraziť galériu (4)
Alkohol za volantom v Košickom kraji (Zdroj: KR PZ KE )

KOŠICE – Chvíľka nepozornosti, zhoršená koordinácia pohybov, nesústredenosť či nesprávny odhad môžu spôsobiť tragédiu, po ktorej plakať už bude neskoro. Čas sa už nedá vrátiť späť, preto ani malé množstvo vypitého alkoholu nemá za volantom čo hľadať.

Až k 34 dopravným nehodám mohlo dôjsť kvôli nezodpovedným vodičom, ktorí si počas uplynulého týždňa sadli za volant pod vplyvom alkoholu. Neohrozovali len svoje životy, ale i životy nevinných účastníkov cestnej premávky. Až 14 z nich bolo takých odvážnych, že s viac ako promile alkoholu v dychu vyrazili na cesty.

„Alkoholový rekordér“ vpálil do karavanu

O obrovskom šťastí môže hovoriť Patrik, ktorý v sobotu krátko pred treťou poobede v obci Zemplínska Teplica (okres Trebišov) nezvládol vedenie vozidla Dacia Logan a narazil do odstaveného obytného karavanu.

Alkohol za volantom v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ KE )

„Predbežná lekárska správa zranenia nepotvrdila, dychová skúška však potvrdila prítomnosť alkoholu, a to v množstve 2,28 mg/l alkoholu v dychu (4,75 promile) a suverénne ho zaradila medzi „alkoholových rekordérov“ minulého týždňa,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Šťastím však bolo, že sa mu do cesty nepriplietol nikto iný, lebo tragédia by mohla byť na svete.

Alkohol za volantom v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ KE )

Hokejový šampionát majú košickí policajti „pod palcom“

Hoci sa v meste Košice momentálne koná hokejový šampionát a policajti vo zvýšenej miere dohliadajú na bezpečnosť návštevníkov podujatia a občanov mesta, neznamená to, že bezpečnosť na cestách nemá Policajný zbor v Košickom kraji pod kontrolou. Dôkazom toho sú aj vodiči, u ktorých náhodná kontrola potvrdila prítomnosť alkoholu.

V sobotu krátko pred 20.30 sa o tom presvedčil Karol, ktorý pri kontrole policajnou hliadkou v meste Moldava nad Bodvou (okres Košice okolie) nafúkal 0,89 mg/l alkoholu v dychu (1,85 promile), a jeho opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu.

Patrik ťukol daciu v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Po 21. hodine sa policajti presvedčili, že odvaha sadnúť si pod vplyvom alkoholu za volant nechýba ani ženám, keď vodička Jana nezvládla vedenie vozidla a zišla s autom do priekopy. Dôvod sa v tomto prípade ukázal jasne - dychová skúška s výsledkom 1,19 mg/l alkoholu v dychu (2,48 promile).


Čítajte aj: Taktiky zlodejov sa menia: VIDEO Auto vedia ukradnúť za pár sekúnd, šokujúci prípad v Senci


Aby bola situácia na cestách Košického kraja bezpečná v čo najväčšej miere, policajti svoju pozornosť upriamujú naozaj na všetkých jej účastníkov. Takmer 500 vodičov nákladných motorových vozidiel a šoférov z povolania bolo podrobených dychovej skúške, a veruže, našli sa previnilci. Vodič cudzej štátnej príslušnosti nafúkal 0,21 mg/l alkoholu v dychu (0,48 promile) a jeden zo slovenských vodičov mal 0,32 mg/l alkoholu v dychu (0,67 promile), pričom jeho opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu.

Volant v rukách vodiča je ako zbraň, s ktorou treba narábať opatrne

Možno sa to niekomu bude zdať málo, ale sila vozidla, ktoré majú v rukách, sa môže stať zo sekundy na sekundu neovládateľná. Preto policajti Košického kraja v kontrolách na cestách nepoľavia, aj aj napriek ešte stále prebiehajúcim majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji ich bude aj na cestách dostatok. Volant v rukách ktoréhokoľvek vodiča je zbraň, s ktorou treba narábať opatrne. Obviňovať je ľahko, súdiť ťažko. Myslite na to a zhodnoťte, či kombinácia alkohol a volant je naozaj tou správnou.

Viac o téme: KošiceNehodaAlkohol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu