Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Taktiky zlodejov sa menia: VIDEO Auto vedia ukradnúť za pár sekúnd, šokujúci prípad v Senci

Pokus o krádež auta v Senci. Zobraziť galériu (3)
Pokus o krádež auta v Senci. (Zdroj: FB/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

SENEC – Jeden mal sivý klobúk, druhý čiernu šiltovku. Dvaja zlodeji sa pokúsili ukradnúť automobil spred rodinného domu v Senci. Tamojšia polícia teraz prípad objasňuje. Šokujúce videá a snímky z neúspešného pokusu lúpeže boli zverejnené na sociálnej sieti.

Nevydarený pokus o krádež osobného vozidla spred jedného z rodinného domov vo výstavbe Lesopark Senec sa stal v utorok nadránom. „O 04:06 nás navštívili, 04:08 odišli. Určite skúsení a bez strachu,“ napísala majiteľka nehnuteľnosti. „Chvalabohu sa im to nepodarilo,“ dodala.   

Fotografie a videá, ktoré dokumentujú vyčíňanie zlodejov, boli zverejnené na facebookovej stránke HAKA - Hľadá sa auto krádeže automobilov.

Pokus o krádež auta v Senci.
Pokus o krádež auta v Senci.

O bližšie informácie sme požiadali políciu. „Vami uvedeným oznámením, ktoré bolo prijaté na príslušnom útvare Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci, sa v súčasnej dobe zaoberáme, disponujeme zverejneným kamerovým záznamom, pričom vo veci sú vykonávané všetky potrebné úkony v zmysle zákona za účelom jeho náležitého objasnenia,“ priblížil pre topky.sk hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Nová finta zlodejov

Dvojica mala taktiku premyslenú. Majiteľ vozidla pre aktuality.sk povedal, že si záznamy prezerá každý deň. Len čo uvidel zlodejov, zašiel na políciu. Iniciatíve HAKA sa prednedávnom podarilo vypátrať mercedes, ktorý ukradli zo seneckej garáže podobným spôsobom. Jej šéf Štefan Farkaš vysvetlil, že zlodeji používajú systém bezkľúčového štartu keyless.

Pokus o krádež auta
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

„Prvý sa pokúsi zachytiť signál z kľúča. Posiela ho kolegovi, ktorý ho zachytí. Odomkne auto a spoločne odchádzajú,“ opísal. Majiteľom áut preto radí, že kľúče môžu dávať do alobalu, alebo si môžu kúpiť ochranné púzdra. „Ďalšia možnosť je nechávať kľúče na opačnej strane domu, ako je zaparkované auto. V každom prípade treba zvýšiť vzdialenosť kľúča od vozidla,“ odporučil Farkaš.

Pokus o krádež auta
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

Zároveň zdôraznil, že špekulanti vedia zachytiť signál z kľúča aj na 100 metrov. V šírení signálu podľa jeho slov dokážu zamedziť aj železobetónové konštrukcie panelákov. To je dôvod, prečo sa zameriavajú na rodinné domy.

Pokus o krádež auta
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

 

Viac o téme: AutoZlodejSenecKrádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu