Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Slovák od Češiek ťahal peniaze za sexuálne služby, polícia ho eviduje už dva roky

Slovák údajne od žien lákal peniaze. Zobraziť galériu (3)
Slovák údajne od žien lákal peniaze. (Zdroj: Týdeník Policie)

PRAHA - Česká polícia väzobne stíha mladíka zo Slovenska, ktorý v ich krajine podviedol dosiaľ neznámy počet žien. Tým osobne ponúkal platbu za sexuálne či iné služby formou prevodu finančných prostriedkov zo svojho zahraničného účtu. Polícia vyzýva všetky podvedené ženy, aby sa nehanbili a dali im o sebe vedieť.

Zlatuše Viačková, hovorkyňa českej polície, uvádza, že v týchto dňoch je väzobne stíhaný mladý Slovák, ktorý pod rôznymi zámienkami kontaktoval ženy s cieľom vylákať od nich peniaze. Svojim obetiam sa prestavoval pod rozličnými menami.   

So ženami najčastejšie nadväzoval komunikáciu cez sociálne siete. „Ale aj osobne im ponúkal platbu za sexuálne či iné služby formou prevodu finančných prostriedkov zo svojho zahraničného účtu,“ spresnila Viačková s tým, že poškodené potom primäl k tomu, aby uhradili prevodom či vkladom v rôznej výške nutný "fiktívny poplatok", aby sa platba uvoľnila.

Na snímke je obvinený Slovák.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke je obvinený Slovák.  (Zdroj: Týdeník Policie)


Čítajte aj: Jana po pôrode zavraždila svojho syna: FOTO Po roku a pol je na slobode, záhadný dôvod?!


Jeho trestná činnosť je datovaná od začiatku roka 2017 a páchal ju na území Českej republiky. Avšak jej rozsah nie je úplný. „Máme zato, že poškodených žien je ďaleko viac. Zo skúseností vieme, že v týchto prípadoch niektoré obete podvodníkov políciu nekontaktujú, aj keď prichádzajú o mnohokrát vysoké peňažné čiastky. Tých dôvodov môže byť viac, no ten najpravdepodobnejší je hanba zo situácie, do ktorej sa dostali,“ uviedla hovorkyňa. 

Na snímke je obvinený Slovák.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke je obvinený Slovák.  (Zdroj: Týdeník Policie)

Polícia sa cez uvedené skutočnosti obracia na ženy, ktoré boli podvedené podobným spôsobom, aby sa prihlásili na najbližšie obvodné oddelenie. Môžu tak učiniť aj prostredníctvom bezplatného telefónneho čísla 158 alebo cez súkromnú správu na sociálnej sieti polície.

Viac o téme: ŽenySlovákPodvodník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu