Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Anglický taxikár naložil Slováka a spoznal neplatiča: Po príchode na políciu urobil kardinálnu chybu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SCUNTHORPE - Ľudská naivita pravdepodobne naozaj nepozná hraníc. Svedčí o tom prípad z anglického mesta Scunthorpe, ktorého hlavným aktérom sa stal Slovák Gejza Gozo (32). Ten nastúpil do taxíka, no jeho šofér ho spoznal ako pasažiera, ktorý už v minulosti nezaplatil, a preto sa rozhodol všetko ohlásiť na polícii. Keď prišiel s autom pred stanicu, urobil však zásadnú chybu, ktorá sa mu poriadne vypomstila.

Martin s partnerkou zo Slovenska si v Británii poriadne zavarili: Svadobná fraška na matrike

Gejza Gozo nastúpil do taxíka 5. apríla na ulici High Street. Vodič pri pohľade na Slováka zistil, že ide o osobu, ktorá nezaplatila cestovné pri jednej jázd ešte v decembri. Gozo požiadal, aby ho zaviezol do štvrte Ashby a späť, ale namiesto toho, aby tam šiel šofér priamo, zastavil pred policajnou stanicou a zákazníkovi povedal, že si tam musí niečo vybaviť. Konkrétny dôvod mu neoznámil. Dopustil sa však totálnej hlúposti, pri odchode z vozidla totiž nechal bežať motor.

Policajná stanica v Scunthorpe.
Zobraziť galériu (3)
Policajná stanica v Scunthorpe.  (Zdroj: google maps)

Kým vodič policajtom nahlasoval, že má v aute neplatiča, Gozo využil príležitosť, sadol za volant a odišiel preč. Polícia neskôr taxík objavila a Goza zastavila. Keďže z jeho dychu bolo cítiť alkohol, dali mu fúkať. Portál grimsbytelegraph.co.uk informoval, že test ukázal až trojnásobne prekročený povolený limit.

Gozo sa na súde priznal, že vzal auto bez súhlasu a bez zaplatenia, k jazde pod vplyvom alkoholu, bez poistenia a licencie. Obhajca uviedol, že jeho klient vzal taxík z náhleho popudu a nebolo to nijako naplánované. Navyše nespôsobil žiadnu škodu a neodišiel ani na veľkú vzdialenosť.

Anglický taxikár naložil Slováka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: google maps)

Súd Gozovi nariadil 100 hodín verejnoprospešných prác, tri dni prevýchovy a má zákaz šoférovať na dva roky. Tak isto musí zaplatiť kompenzáciu vo výške 30 libier (cca 35 eur), náklady 35 libier a vládou nariadený poplatok 85 libier. Polícia si so Slovákom, ktorý prišiel do Veľkej Británie pred rokom, pohovorí aj o jeho štatúte imigranta.

Viac o téme: TaxiNeplatičGejza Gozo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu