Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO, z ktorého tuhne krv v žilách: Policajná náhaňačka v Bratislave, vodič unikal ako šialený

Naháňačka v Bratislave. Zobraziť galériu (2)
Naháňačka v Bratislave. (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - V uliciach hlavného mesta vyčíňal muž, ktorý si sadol za volant bez vodičského oprávnenia. Za hustej premávky jazdil v protismere, narazil do auta, a takmer čelne sa zrazil s policajtmi. Tí ho po dolapení spacifikovali a podrobili dychovej skúške na alkohol.

Sériu extrémnych manévrov predviedol "vodič" motorového vozidla zn. Fiat Marea, ktorý svojou bezohľadnou jazdou ohrozil životy ostatných účastníkov cestnej premávky. V piatok v čase najväčšej podvečernej špičky sa ho hliadka Obvodného oddelenia PZ Ružinov pokúšala zastaviť na Kohútovej ulici v Bratislave. Vodič však na jej výzvu nereagoval a začal unikať.

Naháňačka v Bratislave

Muži zákona ho prenasledovali a pomocou výstražného zvukového a svetelného znamenia ho vyzývali k zastaveniu. „Vodič aj napriek tomu výzvy policajtov nerešpektoval a bezohľadnou jazdou ohrozoval život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. Na Trenčianskej ulici dokonca s vozidlom narazil do stojaceho vozidla zn. Honda Civic,“ opisuje incident polícia na svojej sociálnej sieti s tým, že napokon sa im ho podarilo zastaviť v blízkosti železničného priecestia na Ivanskej ceste.

Naháňačka v Bratislave.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Zástupcovia zákona následne pri vykonaní služobného zákroku voči šoférovi použili donucovacie prostriedky, a to hmaty, chvaty sebaobrany a putá, pri ktorých nedošlo k nijakým zraneniam vodiča. „Následnou lustráciou v policajných evidenciách bolo zistené, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia, a takisto má uložený platný zákaz činnosti viesť motorové vozidlá,“ uviedla polícia. Šofér bol podrobený aj dychovej skúške na alkohol. Tá však skončila s negatívnym výsledkom.


Čítajte aj: FOTO Cestných pirátov: Nad ich výhovorkami žasnete! Policajti sa s nimi nemaznali


Páchateľ bol eskortovaný na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov. „Muž je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Prípadom sa v súčasnosti aj naďalej zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II,“ informovali policajti, ktorí neskôr dodali, že vyhodnotením zabezpečených dôkazov vyšetrovateľ zmenil právnu kvalifikáciu skutku na obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia. „V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za takéto konanie v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov,“ uzavreli.

Viac o téme: BratislavaVodičNaháňačka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu