Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Vo Vrátnej doline zasypala lavína slovenského skialpinistu (†40): Spod snehu ho vyhrabali kamaráti

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

TERCHOVÁ - Po páde lavíny v žľabe pod Veľkým Kriváňom vo Vrátnej doline zahynul v stredu 40-ročný slovenský skialpinista. Horská záchranná služba o tom informuje na svojej internetovej stránke. Záchranári museli na miesto nešťastia postupovať pozemne. Ešte pred ich príchodom našli zasypaného muža jeho kamaráti.

Kamaráti 40-ročného Slováka okamžite začali prehľadávať lavínu pomocou vyhľadávacích prístrojov, ktoré mali našťastie všetci pri sebe. "Vzhľadom na nepriaznivé letové podmienky nemohla byť do záchrannej akcie nasadená posádka leteckých záchranárov, " uviedla HZS s tým, že horskí záchranári z Oblastného strediska Malá Fatra tak postupovali na miesto nehody pozemne.

Našli ho kamaráti

Zasypaného muža medzitým našli podľa HZS kamaráti a vyhrabali ho spod snehu. "Bol v bezvedomí a bola potrebná okamžitá resuscitácia, ktorú vykonávali do príchodu záchranárov HZS," uviedli v príspevku na sociálnej sieti.

FOTO z Vysokých Tatier: Obľúbenú Chatu pod Rysmi zasiahla veľká lavína

Záchranári potom pokračovali v oživovaní, no napriek veľkej snahe všetkých zúčastnených sa 40-ročného muža nepodarilo zachrániť. "Telesné pozostatky nebohého muža transportovali záchranári za pomoci lanovej techniky do doliny, odkiaľ ho terénnym vozidlom dopravia do Štefanovej a odovzdajú obhliadajúcemu lekárovi a príslušníkom PZ SR," dodala HZS.

Viac o téme: HoryLavínaSkialpinistaVrátna dolina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu