Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Bolestivá spoveď Emanuely: FOTO Jej dcéru (†26) postihol nezvratný osud, tragická smrť v plameňoch

Gloria Trevisanová (†26). Zobraziť galériu (3)
Gloria Trevisanová (†26). (Zdroj: FB/Gloria Trevisan)

LONDÝN – Emanuela Disarová zažila najstrašnejšiu bolesť, akú si nedokáže predstaviť nijaký rodič, ktorý nepochoval svoje dieťa. V dôsledku požiaru, čo zachvátil výškovú budovu v Londýne, prišla o milovanú dcéru Gloriu, ktorá sa o tom čase s priateľom nachádzala na 23. poschodí. V telefóne počula jej panický strach, starosti a nakoniec aj zmierenie sa s nezvratným osudom.

Tragická udalosť sa stala 14. júna 2017. Dvadsaťštyriposchodovú budovu Grenfell Tower v Londýne zachvátili plamene. Zahynulo v nej 72 ľudí. Medzi nimi aj zamilovaný pár, ktorý na nachádzal na 23. poschodí.

Išlo o Gloriu Trevisanovú (†26) a Marca Gottardiho (†27). Keď si uvedomili, že pred smrťou neuniknú, obaja sa telefonicky rozlúčili so svojou rodinou.  

Na snímke je zosnulá Gloria Trevisanová (†26).
Zobraziť galériu (3)
Na snímke je zosnulá Gloria Trevisanová (†26).  (Zdroj: FB/Gloria Trevisan)

Matka zosnulej Glorie, Emanuela Disarová, v týchto dňoch rozpovedala, čo zažívala jej dcéra. V priebehu hodiny a pol spolu volali niekoľkokrát. V prvom telefonáte matku oboznámila s tým, že v budove vypukol požiar. Posledný hovor od milovanej dcéry prišiel o 03:45 ráno. Emanuela spomína, že trval 22 minút.


Čítajte aj: Po Valerii (6) pátra celé Česko: FOTO Babka ju surovo týrala v tichosti, polícia vyslovila najhoršie


„Uvedomila som si, že už nemajú nijakú nádej na záchranu. Gloria mi povedala: „Vyskočím z okna. Oheň je všade, už iba čakáme.“ V ďalšej chvíli ale tvrdila, že oheň prichádza aj zvonka a horí okno,“ opisuje žena jeden z posledných kontaktov s dcérou, ktorá ju chcela ušetriť od bolesti. „Hovorila, že nechce, aby som počula, ako kričí. Tiež si želala, aby odpadla, aby nič necítila,“ približuje Emanuela.

Na snímke je Gloria Trevisanová (†26) a Marco Gottardi (†27).
Zobraziť galériu (3)
Na snímke je Gloria Trevisanová (†26) a Marco Gottardi (†27).  (Zdroj: FB/Gloria Trevisan)

Pár, ktorý spolu zostal až do smrti, identifikovali lekári vďaka záznamom od zubného lekára. Do anglického Londýna sa prisťahovali len tri mesiace pred tragédiou.

Podľa vyšetrovateľov ničivý živel zachvátil výškovú budovu tak rýchlo, pretože pri rekonštrukcii fasády sa použil nesprávny materiál. Za vysoký počet obetí vraj môže aj nedostatočná protipožiarna ochrana stavby.   

Viac o téme: LondýnPožiarGrenfell Tower
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu