Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovenská polícia sa činila: Obvinila muža, ktorý pomáhal nelegálnym migrantom

Polícia evakuovala súdy v Bratislave.
Polícia evakuovala súdy v Bratislave. (Zdroj: Jan Zemiar)

SOBRANCE - Vyšetrovateľ Národnej jednotky Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil v utorok (28.8.) z prevádzačstva Tomáša D. z okresu Sobrance. Informovala o tom v piatok hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Baloghová.

"Polícia zistila, že Tomáš D. prevážal po území Slovenskej republiky až k obci Horňa 12 nelegálnych migrantov bez dokladov totožnosti," priblížila s tým, že išlo o štyroch Indov a osem Vietnamcov. Za prevoz nelegálnych migrantov mu bola podľa jej ďalších slov sľúbená finančná odmena.

Na územie Slovenska sa mali cudzinci dostať mimo hraničného priechodu v služobnom obvode Oddelenia hraničnej kontroly PZ Podhoroď. Policajtom sa vodič osobného auta podľa Baloghovej snažil ukryť v slepej ulici v obci Horňa, pri rodinnom dome. Hliadka mobilnej zásahovej jednotky Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície zo Sobraniec ho však spolu s cudzincami zadržala.

"Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Nelegálni migranti boli vrátení v zmysle readmisnej dohody na Ukrajinu," uzavrela hovorkyňa.

Viac o téme: Polícia MigrantiPrevádzačstvoSobrance
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu