Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Polícia chytila prevádzačov: FOTO Našli si nevšedný spôsob, cez hranice preleteli na rogale

Policajti chytili pašerákov na rogale. Zobraziť galériu (2)
Policajti chytili pašerákov na rogale. (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Prevádzači skúšajú rôzne spôsoby nelegálneho prevádzania cudzincov cez hranice. Pokusy cez les či po vode nie sú ničím výnimočné, tento týždeň policajti chytili pašerákov na rogale. Narušenie hranice zaznamenali v obvode Maťovských Vojkoviec.

Policajti mobilnej a zásahovej jednotky riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície zo Sobraniec sledovali dráhu letu a dvojmiestne rogalo ich zaviedlo až na lúku v obci Hraň v okrese Trebišov. Tu už čakala dvojčlenná slovensko-ukrajinská posádka auta, ktorá rogalu pomáhala bezpečne pristáť. Všetkých štyroch mužov policajti zadržali.

Polícia chytila prevádzačov: FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, najskôr sa pokúsili ujsť, no keď videli, že sa im to nepodarí, kládli aktívny odpor a policajti museli použiť donucovacie prostriedky. Dvoch Ukrajincov vyšetrovateľ Národnej jednotky Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil z prevádzačstva a nedovoleného prekročenia štátnej hranice. Ukrajinskému pilotovi rogala, ktorý pri zatýkaní kládol najväčší odpor, pre istotu zavolali záchranku a je v nemocnici.

So Slovákom momentálne prebiehajú procesné úkony. Afganca, ktorého nelegálne dostali na naše územie, v rámci readmisnej dohody vrátili na Ukrajinu. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest na tri až osem rokov. Vyšetrovanie pokračuje ďalej.

Viac o téme: HraniceRogaloPrevádzačiHraň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu