Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrozivý prípad z Nového Mesta: Párty sa zmenila na horor, Rumun (20) znásilnil dievča (22)

Robert (20) z Rumunska mal znásilniť 22-ročnú Slovenku. Zobraziť galériu (2)
Robert (20) z Rumunska mal znásilniť 22-ročnú Slovenku. (Zdroj: Reprofoto/TV JOJ)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - K brutálnemu činu došlo v areáli Zelená voda. Mladý 20-ročný Rumun tam mal znásilniť 22-ročné dievča, ktoré stretol na diskotéke. Zarážajúce je, že k ohavnosti malo dôjsť len pár metrov od zabávajúcich sa ľudí.

Mladý Rumun prišiel na Slovensko pracovať. Ubytovaný bol priamo v areáli Zelená voda, kúsok od diskotéky. Robert si dokonca tesne pred činom robil natáčal video z diskotéky, ktoré vysielal na sociálnej sieti naživo. Na záberoch sa na chvíľu objaví aj on a dokonca aj dievčina, ktorú si pravdepodobne vyhliadol. 

Robert (20) z Rumunska
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/TV JOJ)

Podľa informácií portálu noviny.sk mal Robert 22-ročnú dievčinu vylákať von a odviezť ju do zadnej časti areálu. Obaja boli pod vplyvom alkoholi. Tam ju mladík zhodil na zem a znásilnil. Dievčina sa mala brániť a kričať o pomoc, no Rumun jej dlańou prikryl ústa. Žena ohlásila prípad na polícii a tá Rumuna hneď zatkla. 

"Rozhodnutím Okresného súdu NMnV bol vzatý do väzby občan Rumunska, ktorého policajný vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície NMnV obvinil zo zločinu znásilnenie. Nakoľko sa jedná o citlivý prípad, nebudeme k uvedenej veci už poskytovať žiadne bližšie informácie," informovala Elena Antalová, trenčianska policajná krajská hovorkyňa.

Mladíka rovno zo súdu eskortovali do ilavskej väznice. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 10 rokov. 

Obyvatelia sú zhrození

Obyvatelia Nového Mesta nad Váhom sú znepokojení udalosťami na Zelenej vode. Občianska iniciatíva Nové Mesto zverejnila na sociálnej sieti príspevok, v ktorom komepetentné orgány vyzýva k rýchlemu prešetreniu prípadu. 

"Požadujeme podrobné vyšetrenie a potrestanie vinníka. Prajeme obeti, aby sa čo najrýchlejšie zotavila a vrátila do normálneho života bez dlhodobých následkov. Keďže nemáme úplne podrobné informácie o skutku, nechceme predbiehať vyšetrovanie tohto hnusného činu. Považujeme za dôležité povedať, že samospráva má len obmedzené kompetencie v systémovom riešení súčasnej situácie v oblasti obsadzovania pracovných pozícií v našom meste a okolí," napísali členovia iniciatívy. 

Zároveň požadujú, aby veľké firmy, ktoré zamestnávajú cudzincov, dôkladne skúmali profil každého človeka. "Nevieme, či podozrivý páchateľ pracoval v niektorej z firiem v našom meste, ale dôrazne vyzývame miestnych podnikateľov a firmy, aby pri zamestnávaní občanov z okolitých krajín obozretne skúmali ich osobnostný profil, najmä ak si uvedomíme, aké sú ich obrovské nároky pri zamestnávaní občanov Slovenskej republiky," dodala iniciatíva.

Na to, že sa v okolí stupňuje a opakuje násilie sa sťažujú aj viacerí miestni obyvatelia. Podľa nich toto nie je prvý prípad, kedy mal občan Rumunska alebo Srbska páchať násilie. Ide pritom o robotníkov, ktorí prišli na Slovensko za prácou.

Viac o téme: ZnásilnenieRumunZelená voda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu