Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

S putami na rukách bil policajtov: Rastislav to poriadne prehnal, vo väzení môže stráviť roky

Muž s putami na rukách zranil dvoch policajtov
Muž s putami na rukách zranil dvoch policajtov (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

HORNÁ STREDA - Zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinil vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom 29-ročného muža z Novomestského okresu. Počas predvedenia na policajné oddelenie napadol policajtov a spôsobil im zranenia.

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, obvinený sa odmietol policajnej hliadke legitimovať pred reštauráciou v obci Horná Streda. „Policajti založili mužovi putá, chceli ho predviesť na policajné oddelenie na zistenie totožnosti. Obvinený kládol aktívny odpor a napádal policajtov. Kopal ich do rebier a udieral okolo seba hlavou a ramenami. Jeden z útokov kolenom smeroval na hrudník policajta, ktorý ho vykryl rukou. Hliadka následne vyzvala muža, aby upustil od protiprávneho konania a v zmysle zákona použila hmaty a chvaty na prekonanie jeho odporu a odvrátenie útoku,“ uviedla Antalová.

Ako dodala, policajti po krátkej chvíli útočníka spacifikovali a predviedli na policajné oddelenie. Jeden z dvojice policajtov utrpel zranenie s dobou liečenia do sedem dní a ďalší utrpel zlomeninu záprstnej kosti s dobou liečenia asi 28 dní. 

„Obvinený sa útoku na verejného činiteľa nedopustil prvýkrát. V krátkom  čase ide už o jeho tretí útok na policajtov. Mal uviesť, že sa rád bije s policajtmi. Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie, rozhodne o ňom sudca okresného súdu. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Viac o téme: BitkaPolícia Nové Mesto nad VáhomHorná Streda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu