Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Úspešná pátracia akcia: Afganca (18), ktorý mal znásilniť ženu v Budapešti, zadržali v Rakúsku

Utečenec mal znásilniť ženu v Budapešti Zobraziť galériu (2)
Utečenec mal znásilniť ženu v Budapešti (Zdroj: SITA, polícia HU)

BUDAPEŠŤ/VIEDEŇ - Maďarská polícia, ktorá pátrala po 18-ročnom Afgancovi podozrivom z toho, že v Budapešti v noci na nedeľu prinútil ženu k pohlavného styku, si môže vydýchnuť. Rakúskym kolegom sa podarilo mladíka zadržať na základe európskeho zatykača v pondelok večer vo vlaku pri rakúskom meste Linz. Vlak mal namierené do Frankfurtu, informovala stránka police.hu.

Celá Budapešť na nohách! VIDEO Polícia pátra po Sarhadim, utečenec mal znásilniť ženu v gyrose

Budapeštianske veliteľstvo polície (BRFK) v nedeľu popoludní na tlačovej konferencii oznámilo, že muž sa v Maďarsku zdržiaval na základe štatútu utečenca a že polícia vytvorila špeciálnu skupinu vyšetrovateľov.

Sarhadi Bilal Ahmad
Zobraziť galériu (2)
Sarhadi Bilal Ahmad  (Zdroj: Polícia HU)

Andrea Dudásová-Kanyogová z komunikačného oddelenia BRFK uviedla, že podľa doterajších informácií je podozrivým Sarhadi Bilal Ahmad, ktorý mal na toalete reštaurácie s rýchlym občerstvením v V. budapeštianskom obvode v noci o 03.00 h "prinútiť ženu k strpeniu sexuálneho aktu", potom z miesta činu ušiel. Informovala o tom agentúra MTI.

Hovorca BRFK Soma Csécsi pre MTI potvrdil, že Afganec žil od leta 2017 v Maďarsku na základe štatútu chránenej osoby. V zmysle platných maďarských právnych noriem ide o neplnohodnotnú formu štatútu utečenca, ktorej opodstatnenosť úrady najmenej každých päť rokov prehodnocujú.

Podľa informácií polície sa cudzinec už aj predtým v dvoch prípadoch - konkrétne v VII. budapeštianskom obvode - správal na verejnosti nemravne.

Viac o téme: PátranieZnásilnenieBudapešťAfganec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu