Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šialená policajná naháňačka: VIDEO Za zbesilú jazdu a drogy hrozí Čechovi (30) desať rokov

Muž utekal pred políciou a ohrozoval premávku v 200-kilometrovej rýchlosti. Zobraziť galériu (4)
Muž utekal pred políciou a ohrozoval premávku v 200-kilometrovej rýchlosti. (Zdroj: Policie ČR)

PRAHA/SVITAVY - Šialená jazda 30-ročného vodiča sa mohla skončiť tragicky. Muž unikal pred policajtmi v 200-kilometrovej rýchlosti a ohrozil tým premávku. Autá na ceste sa mu museli uhnúť, aby nedošlo k nehode. Po šialenej jazde havaroval, no vodičovi sa nič nestalo. Muž mal okrem toho pri sebe pervitín, hrozí mu desať rokov.

Vodič sa v Pardubickom kraji rútil po ceste ako blázon. V 200-kilometrovej rýchlosti unikal koncom júla pred policajným autom. Nakoniec havaroval a jeho auto sa prevrátilo na železničnom priecestí. Nehoda odhalila aj ďalší priestupok. Muž mal pri sebe pervitín. Na videu je zobrazená bezočivá jazda i zatknutie, ku ktorému došlo po niekoľkých dňoch v Moravské Třebové po predchádzajúcom súhlase štátnej zástupkyne.

Šialená naháňačka Česko

Muž čelí viacerým obvineniam, hrozí mu 10 rokov

„Komisár SKPV Svitavy zahájil v minulých dňoch trestné stíhanie 30-ročného muža pre trestné činy obecného ohrozenia, marenia výkonu úradného rozhodnutia a vykázania a nedovolenej výroby a iného nakladania s omamnými a psychotropnými látkami a jedmi,“ informovala hovorkyňa polície Pardubického kraja Markéta Janovská. Obvinený je stíhaný vo väzbe a v prípade odsúdenia mu hrozí až 10 rokov odňatia slobody. 

Muž utekal pred políciou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Policie ČR)

Muž sa aj napriek niekoľkým vysloveným zákazom riadenia motorových vozidiel šoféroval auto značky VW Passar a bezohľadnou jazdou miestami v 200-kilometrovej rýchlosti ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky na ceste medzi obcami Svitavy a Litomyšl. „Pretože chcel vodič za každú cenu ujsť policajnej kontrole, v Litomyšli úplne bezmyšlienkovite vošiel na železničnej stanici na betónovu rampu pri koľajniciach, kde nezvládol riadenie a s vozidlom sa prevrátil na strechu na najbližšiu koľaj,“ opísala udalosti hovorkyňa.

Zbesilá jazda

Auto síce ďalej ísť nemohlo, no to vodiča neodradilo a z miesta nehody ušiel bez toho, aby ho zaujímala skutočnosť, že na priecestí prebiehala bežná prevádzka. „Hrozil aj stret s vlakom. Jeho zbesilá jazda sa neobišla úplne bez nehody, pretože v Litomyšli sa bočne stretli s vozidlom VW Caddy, ktoré poškodil a bez zastavenia ďalej unikal,“ uviedla Janovská. Našťastie k žiadnej veľkej tragédii nedošlo len vďaka obrovskej náhode a pohotovej reakcii všetkých vodičov, ktorí čelili jeho bezočivej jazde.

Muž utekal pred políciou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Policie ČR)

Pri zatýkaní našli drogy

Pri zadržaní mal muž u seba nieľkoľko sáčkov s bielou kryštalickou látkou a jeden tzv. stlačák, čo je injekčná striekačka s obsahom bielej kryštalickej látky. „Biela kryštalická látka bola otestovaná bezzásahovým Ramanovým spektrometrom a výsledok bol pozitívny na Metamfetamín, látku charakteristickú pre pervitín,“ uviedla hovorkyňa s tým, že látku poslali na ďalšiu odbornú expertízu. Všetky obvinenia sa zlúčili do jedného prípadu. 

Muž utekal pred políciou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Policie ČR)

Viac o téme: NaháňačkaPolícia Česká republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu