Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dráma na maďarských hraniciach: Srb (35) takmer zrazil colníka, divoká naháňačka do Hainburgu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Minulý utorok podvečer došlo k dramatickej situácii na hraniciach s Maďarskom. Podľa našich informácií keď chceli slovenskí colníci skontrolovať jedno z áut, vodič im nezastavil a takmer zrazil colníka. Šoféra nechceli nechať ujsť, tak sa strhla naháňačka, ktorá viedla do susedného Rakúska. Podozrivý aj s prestrelenou pneumatikou ušiel až do Hainburgu. Tam však už skončil v rukách zákona.

Vaše tipy

Na uvedený incident sme sa opýtali aj Finančnej správy, jej hovorkyňa Ivana Skokanová nám potvrdila, že "minulý týždeň v utorok vo večerných hodinách vodič osobného motorového vozidla nerešpektoval pokyny colníkov smerujúce k jeho zastaveniu, pričom došlo až k ohrozeniu života colníka. Slovenskí colníci začali auto prenasledovať, pričom upozornili rakúske bezpečnostné zložky, ktoré ho po prekročení štátnej hranice zastavili a prípad prevzali. Slovenská finančná správa podala z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa trestné oznámenie". Bližšie informácie o tom, kto bol zadržaným mužom, prečo sa snažil pred colníkmi utiecť a či naozaj došlo aj k streľbe, sme sa nedozvedeli.

Dráma na maďarských hraniciach:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Heute.at)

Rakúsky portál heute.at však napísal, že išlo o 35-ročného Srba, ktorý šoféroval vozidlo Škoda a následná prehliadka ukázala, že v kufri ukrýval 300 kartónov cigariet, ktoré chcel z Maďarska cez Slovensko prepašovať do Rakúska. Jeho auto malo viedenské evidenčné číslo, no je možné, že nepatrilo jemu. Vinníka zadržali na námestí v Hainburgu a prevzala si ho rakúska polícia. Cigarety boli zabavené.

Zbesilé preteky luxusných áut a smrť nevinného otca: Polícia obvinila troch Poliakov, desivé FOTO po nehode

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu