Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krajský súd v Banskej Bystrici udelil vysoké tresty: Trojica aktérov únosu si posedí dlho

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Tresty odňatia slobody na 12 a 14 rokov nepodmienečne potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre trojicu aktérov vydieračského únosu.

Obžalovaní 33-ročný Jozef Tököly, 31-ročný Andrej Hučka a 23-ročný Marek Hronec skutok spáchali voči 29-ročnému Adamovi J. začiatkom marca minulého roku. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné a sudca nariadil výkon trestu.

Podľa obžaloby trojica vylákala Adama na stretnutie pri Staroprameni v Lučenci. Zámienkou bolo, že mu vyplatia províziu za realizovaný úver. Partia ho však zaviezla do kameňolomu pri Čamovciach v okrese Lučenec. Tam ho pod hrozbou použitia zbrane, keď jeden z nich vystrelil z plynovej pištole, nútili k uznaniu záväzku a dlhu. Udierali ho kladivom po hánkach ľavej ruky i po nohách, kopali do rebier a kliešťami stláčali malíček ľavice. Adam mal požiadať o úver 50-tisíc eur a peniaze im potom odovzdať. Keď im to sľúbil, násilníci nasadli do auta a odišli, pričom poškodeného nechali na mieste.

Všetci traja svoju vinu popreli a zdôrazňovali, že nemohlo ísť o únos. S Adamom sa poznali, chodili s ním pravidelne na kávu a do auta sadol dobrovoľne. Podľa nich všetko vykonštruoval spolu s políciou Adam, ktorý sám je podozrivý z úverových podvodov. Okresný súd v Banskej Bystrici uznal trojicu obžalovaných za vinnú z obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu v spolupáchateľstve. Obžalovaní sa odvolali, ale Krajský súd v Banskej Bystrici im nevyhovel a prvostupňový verdikt potvrdil.

Viac o téme: VydieranieúnosRozsudokBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu