Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Incident, ktorý rieši celé Slovensko! Útok agresívneho vodiča alebo výzva na lynč: Kde je pravda?

Aktéri konfliktu v Slávičom údolí Zobraziť galériu (7)
Aktéri konfliktu v Slávičom údolí (Zdroj: Foto: FB/Natalia T.)

BRATISLAVA - Internetom koluje šokujúci prípad. Hovorí o incidente, ktorý sa odohral v Slávičom údolí v Bratislave. Agresívny vodič mal na semafore zaútočiť na mladíka (19) s priateľkou (18). Prinášame vám dva pohľady na situáciu od oboch dotknutých strán. Rozlúsknuť, kde je pravda, je na pleciach polície.

Incident sa odohral uplynulý piatok okolo ôsmej hodiny ráno. Na sociálnej sieti o ňom rozpovedala Natália a neostal bez povšimnutia. Ako opísala, dvoch tínedžerov na ceste do školy napadol agresívny vodič údajne len kvôli tomu, že na neho zatrúbili, keď sa rútil po ceste v Slávičom údolí. "Dobehol decká na semafore, otvoril dvere a 19-ročnému chalanovi, čo šoféroval, nabomboval päťkrát päsťou do hlavy a keď sa ho zastávala 18-ročná frajerka, že či sa nehanbí dospelý biť 19-ročného vychudnutého chalana, tak napadol aj ju," opísala Natália s tým, že chlapec skončil v nemocnici a na PN-ke. 

Incident, ktorý rieši celé
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: FB/Natalia T.)

Priateľka maturanta vystúpila z auta, vodiča odfotila. "Tento rozzúrený agresívny odpad spoločnosti so spŕškou vulgarizmov odchádzal bez výčitiek svedomia, že čo je s dobitým chalanom," doplnila pisateľka a nahnevane doplnila: "Koho zmláti nabudúce?" 

Mladík na červenom mercedese

Zverejnený status na sociálnej sieti vyvolal mimoriadny záujem spoločnosti. Vodičom je spevák Milan Špaňo, ktorý je autorom hokejovej hymny Nech bože dá. Spevák sa k incidentu vyjadril pre Bratislavské noviny a do prípadu vniesol úplne iné svetlo. "Pravdou je to, že to bolo úplne inak, než sa prezentovalo na Facebooku. Mladý tínedžer šiel rýchlo dole v červenom Mercedese aj s frajerkou. Bolo to ráno okolo 8.20 a vonku bolo mínus päť stupňov, čiže na cestách sa tvorila poľadovica. Ja som išiel smerom hore Slávičím údolím. Je to úzka ulica, kde často vznikajú rôzne kolízie aj zápchy. Navyše sa nachádza na Hradnom kopci, takže je tu predpísaná 15-kilometrová rýchlosť," začal s opisom spevák Špaňo.

Pokračoval: "Nachádzal som sa približne v polovici cesty a išiel veľmi opatrne, keď som zbadal, že sa na mňa zhora rúti veľkou rýchlosťou červený mercedes. Pred ním šla pani vo Fiate, ktorá sa rýchlejšie idúcemu vozidlu stihla vyhnúť, ale aj tak som si v tej sekunde pomyslel, že to chlapec asi neubrzdí a vpáli to do mňa. Podarilo sa mu to nejako vymanévrovať, spomalil na približne 20 km za hodinu a keď prechádzal okolo mňa, tak mi ukázal vztýčený prostredník, teda jedno vulgárne, obscénne gesto, ktoré je všade vo svete považované za veľkú urážku na cti." 

Opis incidentu z pohľadu útočníka

Špaňo ďalej uviedol, že nie je nijaký odpad spoločnosti, má čistý register trestov, ľudí z áut nevyťahuje, nebije a do podobného konfliktu sa nikdy nedostal. " Tá jeho arogantná reakcia ma vyprovokovala natoľko, že som sa išiel s autom otočiť a na semafore, kde svieti dlhšie červená, som ich dobehol. Chcel som mu dohovoriť. Keď som tam prišiel, tak som sa najskôr gestami pýtal, čo to malo znamenať a on bez toho, aby spustil dole okienko a ospravedlnil sa, mi znova ukázal vztýčený prostredník. No a viac som už nepotreboval, pravou rukou som otvoril dvere a ľavou rukou som mu dal jednu výchovnú, nazval by som to akademickú, facku," priznal spevák.

Incident, ktorý rieši celé
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: FB/Natalia T.)

Ako ďalej spevák dodal, z auta následne vystúpila mladíkova priateľka, situáciu začala snímať a kričať: "Nezabíjajte ho." Požiadal ju, aby nenatáčala, no pokračovala. "Ešte raz a dôraznejšie som upozornil, aby ma netočila, lebo jej zoberiem ten mobil a buď ho zahodím alebo jej ho strčím do papule. Áno, použil som takýto expresívny výraz," uviedol s tým, že dievčinu v žiadnom prípade neudrel a ani sa jej nedotkol. 

"Vôbec neviem, prečo to tí dvaja mladí ľudia takto prekrútili a vymysleli si takúto nepravdivú story proti mne, ale asi v tomto prípade zohralo úlohu jeho urazené ego, teda to, že dostal facku pred svojou frajerkou," myslí si spevák a zároveň dodal: „Nebojím sa žiadneho trestu ani stíhania, pretože som konal v dobrej viere a výchovne. Toto si jeden spratek nemôže na ceste dovoliť! Neklamal som na polícii, že som sa ho nedotkol. Pravdou je, že dostal odo mňa facku, ale určite som ho neudieral päsťami. Trvám na tom, že ma ten mladík najskôr svojím autom ohrozoval a potom ma ešte aj obscénnym spôsobom urážal. A to akademické zaucho si určite zaslúžil, aj keď by ho mal dostať asi od svojho otca."

Prípadom sa zaoberá polícia

Mladík skončil v nemocnici a podľa zverejneného statusu je práceneschopný. Prípad oznámil na polícii, ktorá sa ním už zaoberá. "Vecou sa zaoberá príslušný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I. V tejto súvislosti poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva. Vo vyšetrovaní naďalej pokračujeme, vzhľadom na štádium trestného konania bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," uviedla hovorkyňa bratislavských policajtov Veronika Slamková.  

Pod zverejneným statusom na sociálnej sieti pribúda množstvo komentárov. Verejnosť nad situáciou krúti hlavou. "Tuším mal agresor vankúš na ruke alebo má silu štvorročného dieťaťa súdiac podľa fotky, lebo keby dostane 4 – 5 úderov päsťou, tak by tá tvár vyzerala trochu inak," napísal Miško. Vyšetriť, kto má v tomto prípade pravdu, je v plnej kompetencii polície.  

Incident, ktorý rieši celé
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: FB/Natalia T.)

Incident, ktorý rieši celé
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: FB/Natalia T.)

 

 

Viac o téme: ŠtudentiVodičVýtržníctvoSlávičie údolie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu