Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dôkaz, ktorý má Pavla Ruska potopiť? VIDEO s objednávkou vraždy, robia zo mňa psychopata

Pavol Rusko sa stretol zoči-voči Mikulášovi Černákovi
Pavol Rusko sa stretol zoči-voči Mikulášovi Černákovi (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bývalý minister hospodárstva a exriaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko sa včera stretol s Mikulášom Černákom, niekdajším bossom banskobystrického podsvetia. Dnes ho čaká konfrontácia s Černákovou pravou rukou, s Milošom Kaštanom.

Rusko na prezídiu

Práve Kaštan mal byť tým človekom, ktorý mal sprostredkovať stretnutie Ruska s Černákom v roku 1997, kedy si mal podľa obvinení exmarkizák objednať vraždu jeho vtedajšej spoločníčky v TV Markíza, Silvie Volzovej.

Rovnako ako s Černákom, aj s Kaštanom si Rusko vymenil pri konfrontácii zoči-voči názory. Kaštan podľa doterajších výsluchov potvrdzuje Černákovu výpoveď. Podľa nich mal exminister za vraždu Volzovej mužom ponúknuť 20-miliónov korún. Rusko tieto tvrdenia rezolútne odmieta.

"Hádam si nemyslíte, že prídem za niekým, koho vidím prvýkrát v živote, a v jeho kancelárii pred mikrofónmi a kamerami si objednám vraždu. Veď nech nerobia zo mňa psychopata," povedal Rusko prítomným novinárom pred začiatkom konfrontácie.

Miloša Kaštana priviezla, rovnako ako včera Mikuláša Černáka, policajná eskorta. Ako uviedol obhajca Pavla Ruska, tá slúži na to, "aby si rozhodujúce strany utvorili názor na účastníkov konania. Nie aby boli posudzované všetky dôkazy. Obaja sa pridŕžali svojich tvrdení."

Rusko prišiel opäť v dobrej nálade a dokonca odchádzal veľmi spokojný. "Lož má krátke nohy. Už ani nevedel, ako to malo byť s tou fotografiou, ako to bolo so zálohou a dokonca ani nevie, ako to bolo s tým prepisom, ktorý mal byť dôvodom, prečo som chcel odstrániť pani Volzovú," povedal Rusko po konfontácií. "Takže to vlastne vyzerá tak, že som si chcel kúpiť doživotnú vydierateľnosť banskobystrického podsvetia," dodal s tým, že po návšteve v Banskej Bystrici by sa teda mal "vrátiť do psychiatrickej liečebne v Pezinku.

"Myslím, že čím ďalej tým viac sa ukazuje, že je to všetko absurdný nezmysel a nelogickosti, jedna po druhej, z tých výpovedí trčia stále viac a viac," povedal Rusko. Opačný pohľad na tento vyšetrovací úkon mala Emília Matrtajová, ktorá v prípade obhajuje obvineného Miloša Kaštana.

"Môj klient zotrval od začiatku prípravného konania až doposiaľ na svojich výpovediach," zdôraznila. Konfrontácia medzi Pavlom Ruskom a jej klientom podľa nej prebehla tak, ako mala. "Bol to normálny úkon, boli kladené otázky, neboli žiadne problémy a v takejto súvislosti určite bude rozhodovať súd, pretože sú tu dve skupiny dôkazov, o ktorých bude musieť v každom prípade rozhodnúť," vyjadrila sa.

František Polák, právny zástupca Mikuláša Černáka, uviedol, že "každý si tvrdí svoje." Rusko mal otázky, ale Kaštan vraj vypovedal tak ako predtým a jednoznačne, podľa jeho názoru, Pavla Ruska usvedčuje.

Kaštanovi obhajcovia (o Ruskovi)

 

 

Viac o téme: PrezídiumPavol RuskoObjednávka vraždy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu