Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prokuratúra žiada rozšírenie dôvodov väzby pre obvineného exministra Ruska

Pavol Rusko
Pavol Rusko (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Prokuratúra žiada rozšírenie dôvodov väzby pre bývalého ministra hospodárstva a riaditeľa televízie Markíza Pavla Ruska, ktorého polícia obvinila z trestného činu prípravy vraždy jeho bývalej obchodnej spoločníčky Sylvie Volzovej. Dnes to potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek.

"Je možné potvrdiť skutočnosť, že dozorový prokurátor žiadal osobitným návrhom rozšírenie dôvodov väzby. Avšak bližšie sa k uvedenému návrhu v súčasnosti vyjadrovať nebudeme, nakoľko tento ešte len bude predmetom rozhodovania súdu," povedal Šúrek. Okresný súd Bratislava II bude rozhodovať o žiadosti prokuratúry 12. marca tohto roka.

Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko je obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Č., ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest. Okrem Pavla Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš K., Róbert L. alias Kýbel a Mikuláš Č.

Krajský súd v Bratislave prepustil obvineného Pavla Ruska na slobodu dňa 21. novembra minulého roka. Zároveň mu však uložil povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, nosiť elektronický náramok či zákaz vycestovať do zahraničia.

Viac o téme: Pavol Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu